VIDEO: V kraji vznikla značená vozíčkářská trasa, využijí ji i rodiče s kočárky
Otevření nové trasy pro handicapované. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - V pátek 19. června proběhlo na náměstí v Krásné Lípě v rámci zahájení turistické sezóny v Českém Švýcarsku slavnostní otevření značené vozíčkářské trasy Krásnolipskem. Stezka propojuje České Švýcarsko s Lužickými horami a nabízí nové turistické možnosti nejen pro vozíčkáře, ale také pro handbikery a třeba i pro maminky s kočárky.

„Jedná se o úžasný projekt, který nabízí rovné příležitosti i při trávení volného času a turistice. Navíc stezka krásně propojuje České Švýcarsko s Lužickými horami a nabízí tak nové turistické možnosti nejen pro vozíčkáře, ale také handbikery a třeba maminky s kočárky,“ řekl při slavnostním přestřižení pásky náměstek hejtmana pro cestovní ruch Zdeněk Matouš.

https://www.youtube.com/watch?v=1lj-ke-P6H8

Jedná se o první značenou vozíčkářskou trasu v Ústeckém kraji a zároveň šestnáctou v České republice s celkovou délkou 13,5 km. Stezka byla vybudována za podpory Ústeckého kraje, města Krásná Lípa, Klubu Českých turistů a dalšími subjekty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru