Vítaná pomoc v těžké době: Výrobce Staré myslivecké daroval stovky litrů desinfekce těm nejpotřebnějším
Výrobce Staré myslivecké daroval stovky litrů desinfekce. Foto zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje
Zajímavosti

Ústecký kraj - Mezi společnosti, které se zapojily do nezištné a dobrovolné pomoci těm nejpotřebnějším v době pandemie, patří Palírna U Zeleného stromu. Ta darovala stovky litrů desinfekce domovům důchodců v Ústeckém kraji a také pomohla vybavit lihem ústeckou nemocnici a univerzitu. S generálním ředitelem palírny Pavlem Kadlecem se sešel náměstek hejtmana Zdeněk Matouš.

„Velmi si ceníme rychlé a účinné pomoci, kdy ta nejohroženější místa, tedy domovy důchodců, byly v krátkém čase a bezplatně ze strany palírny U zeleného stromu vybaveny tolik potřebnou desinfekcí. Je to pomoc velmi vítaná v těžké době a já věřím, že se nám podaří dobré vztahy prohloubit i v časech klidných, třeba propagací značky historicky spjaté s naším krajem,“ řekl Zdeněk Matouš, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

Dezinfekci darovala v dubnu společnost 22 domovům důchodců v regionu v 74 pětilitrových kanistrech, celkem tedy 370 litrů. Dále byly obdarovány domovy v Olomouckém kraji, kde dnes společnost vyrábí. Další dar směřoval do ústecké nemocnice, které obdržela 75 litrů 80% lihu k přípravě další desinfekce, 30 litrů získala také ústecká univerzita UJEP.

„Situace v České republice byla a je vážná, nemocnice často nevěděly, kdy budou mít zajištěné dodávky desinfekce. Palírna U Zeleného stromu tedy využila svých zásob a vedle svých tradičních produktů začala stáčet i osmdesáti procentní konzumní líh, který desinfekci může nahradit. Zdarma jsme ho rozvezli do nemocnic, přestože jsme od státu nedostali odpuštění spotřební daně,“ vysvětlil generální ředitel Pavel Kadlec.

Palírna U Zeleného stromu v Prostějově má pětisetletou tradici ve výrobě destilátů. Tento název nese společnost od roku 2017, kdy se tak přejmenoval přední výrobce lihovin v zemi, společnost Granette & Starorežná Distilleries. Ta vyrábí i likér Stará myslivecká, historicky spjatý s Ústeckým krajem, s likérkou v Krásném Březně. Také díky tomuto spojení míří pomoc palírny právě do Ústeckého kraje.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru