Pokud bude trvat nouzový stav, zákaz prodeje o státní svátky neplatí!
Ilustrační foto
Zajímavosti

ČR - Zákon o prodejní době v maloobchodě myslí na nouzový stav. Bude-li platit i o Velikonočním pondělí, velké obchody s potravinami mohou zůstat pro spotřebitele otevřené.

Na Českou obchodní inspekci se obracejí prodejci s potravinami s dotazem, zda mohou prodávat i o Velikonočním pondělí v provozovnách nad 200 metrů čtverečných.

Odpověď závisí na tom, zda bude v té době stále platit nouzový stav. Zákon o prodejní době v maloobchodě totiž počítá právě s touto výjimkou, a tedy například i velké prodejny potravin s prodejní plochou nad 200 plošných metrů by mohly prodávat bez omezení. Zjednodušeně řečeno – zákon o prodejní době v maloobchodě po dobu nouzového stavu „neplatí“.

Ale pozor – uvedená výjimka se týká pouze zákona o prodejní době v maloobchodě. Veškerá opatření Vlády ČR a Ministerstva zdravotnictví týkající se maloobchodu samozřejmě nadále platí, upozornila Česká obchodní inspekce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru