Virus zastavil letošní Keltský telegraf. Místo ohňů na kopcích se ale můžete připojit jinak
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - V sobotu 21. března se měl uskutečnit 11. ročník Keltského telegrafu. Jak ale uvádí jeden z organizátorů, i do této letité akce zasáhl aktuální postrach zvaný koronavirus.

Keltský telegraf se koná vždy první jarní sobotu. Kromě mystiky a tajemna přináší účastníkům i hlubokou symboliku návratu k přírodě. Lidé se scházejí na kopcích, odkud posílají světelné signály na další z kopců. Téhle akce se každý rok účastní stovky lidí. Letos ji ale museli organizátoři zrušit.

Přečtěte si výňatek ze stanoviska vrchního čerta ke zrušení Keltského telegrafu 2020:

Dosud byl onen magický večer na kopcích pro nás většinou příjemnou zábavou. Teď je na čase pomáhat. Možná to zní příliš pateticky. Vůbec nejde o to hrát si na spasitele světa. Spíše se pokusit přiložit ruku k dílu.

S respektem k posledním opatřením vlády jsme se rozhodli zrušit letošní Keltský telegraf v podobě, jak jste jej dosud znali. Na většině míst bývala účast větší než aktuální povolená třicítková hranice počtu účastníků na veřejných akcích.

V momentě, kdy píšu tyto řádky, se počitadlo u mapy na webu telegrafu zastavilo na čísle 222. Směřovali jsme k rekordnímu počtu stanovišť a těšili se na magický večer. Uplynulých deset ročníků prokázalo Vaši odvahu i duchovní vyzrálost a jsem přesvědčený, že jeden každý ročník Keltského telegrafu, jedno každé stanoviště i jeden každý čert svým způsobem prospěli nejenom naší planetě a druhým lidem. Prostě, že magie fungovala.

S tím souvisí následující návrh, vlastně spíše pokorná prosba

Propojme se 21. března v 19.30 hodin pouze myšlenkou, ať už budete na svém kopci, kam asi někteří z Vás zamíříte nebo budete Vy i další obvyklí účastníci na kterémkoliv jiném místě v přírodě. Můžete to podpořit světlem ohně nebo nehlučnou světlicí.

Poprosme Matku Zemi i všechny bytosti o odpuštění a vyšleme prosbu ostatním lidem k pokoře, úctě a skromnosti. I jisté formě návratu k tomu, co jako výchozí myšlenkou Keltského telegrafu formuloval jeho iniciátor Jiří Kuchař:

"Keltové, k nimž se symbolicky vracíme samotným názvem Keltský telegraf, žili v hlubokém souladu s přírodou, kterou uctívali a respektovali. Naší ambicí je na jejich tradice navázat a jednou ročně, s příchodem jara a tedy oživením přírody, vzdát předáváním světla hold Zemi a vracet se tak ke kořenům, které dnešní civilizace úspěšně opouští a kope si tím vlastní hrob. Světlo je i symbolem osvícení potemnělé krajiny v každém z nás. Jde o symbolický návrat k přírodě, ve které se s přicházejícím jarem rodí nový život. Pro účastníky Keltského telegrafu je to jedinečná příležitost zažít neopakovatelný večer s mysteriem noční krajiny."

K tomu už není třeba nic dalšího dodávat, snad jenom, že zvažujeme pro letošek přesunutí na podzimní termín, pokud nám budou bohové nakloněni a bude to mít hlubší smysl. Ale to je prozatím jenom úvaha.

Děkuji Vám za pochopení.

S přáním všeho dobrého a s hlubokou úctou k Vám i všem bytostem

Vlastimil Hela, toho času vrchní čert Keltského telegrafu

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru