REPORTÁŽ: Vyzkoušeli jsme coworking, sdílené kanceláře v sousedním městě. Jak to vlastně funguje?
Michaela Indrišeková a Eliška Krajíčková při práci v Bridge 714. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Slyšeli jste někdy o coworkingu? Jde o takzvané sdílené kanceláře. Prostě si pronajmete místo pro svůj počítač. Proti klasické kanceláři ušetříte. Má to i své další výhody například proti práci z domova. Jaké? Byli jsme si coworking vyzkoušet v mosteckém centru Bridge 714. A jaké jsou zkušenosti lidí, kteří tam již takto pracují a podnikají?

Je to naprosto jednoduché. Vezmete si doma do počítač a přijdete do Bridge. Vše ostatní tam mají. Připojit se můžete na místní zabezpečenou síť, využít můžete zdejší tiskárnu. A když budete mít chuť, dáte si kafe v místní kavárně. Že máte děti? Pro ty je tu hernička, zatím bez hlídání. „Nově příchozím nabízíme jeden den coworku na zkoušku. Lidé mohou kdykoli přijít, neregistrovat se a dohodneme se na místě,“ říká Aleš Smetana, který vloni s manželkou inovační a vzdělávací centrum Bridge 714 v Mostě otevřel. Zatím jde o jedinečné propojení pracovních, sportovních, relaxačních i vzdělávacích aktivit na jednom místě, které nemá v širším regionu obdobu.

Mezi coworkery, kteří využívají prostory Bridge, je i Eliška Krajíčková. Mladá nastávající maminka pracuje na rozvoji vlastní značky Sparkle moments, pod kterou tvoří minimalistické šperky s ražbou na přání. Proč se rozhodla právě pro Bridge 714? „Po přestěhování z Prahy jsem v Mostě hledala místo, kde se potkám s podobně naladěnými lidmi, které mi nabídne i prostor pro práci a bude také přispívat k rozvoji kulturního dění v Mostě. To vše Bridge 714 perfektně splňuje,“ vysvětluje. „Člověk tu nesedí sám,“ dodává s úsměvem.

Kancelář s ní v tuto chvíli sdílí Michaela Indrišeková, tlumočnice a překladatelka mezi angličtinou a češtinou na volné noze tlumočící pro automotive společnosti, obchodní jednání a konference. Jakožto majitelka certifikátu CELTA od Cambridge Assessment English se také věnuje výuce angličtiny. Proč si Míša přála pracovat v coworku? "Do Bridge jsem přišla proto, že chci být součástí komunity, které záleží na osudu Mostu a ráda se seznamuji s podobně naladěnými lidmi. Do toho prostoru jsem se zamilovala hned první večer, kdy jsem tu byla na akci,“ uvádí. Protože do Bridge chodí pravidelně, přinesla si pro pohodlnější práci i svůj monitor.

Cowork v Bridge 714 vás propojí s ostatními

Být v kolektivu je jedna z velkých výhod sdílených kanceláří. „Kdo tu má cowork nebo i samostatnou kancelář, toho propojujeme s ostatními. Nejen, že využívají naše služby, ale i služby i jiných, a jiným naopak pomáhají,“ dodává Aleš Smetana. Kdo má podnikavého ducha, může zde najít nové obchodní příležitosti.

A navíc: Své pracovní aktivity mohou lidé s Bridgem dále propojovat. Eliška Krajíčková zde vede ještě kurzy jógy pro těhotné, Míša plánuje v Bridge 714 nadále rozjíždět svůj projekt Fluently s cílem plošně zlepšit úroveň mluvené angličtiny. Dále se chystá otevřít kurz zaměřený na Czenglish – jak předcházet typickým chybám českých mluvčích v angličtině. Věnovat se zde bude i soukromým lekcím.

Proti samostatné kanceláři ve městě ušetříte

Zaujala nás ještě jedna věc, kterou využijí coworkeři asi hlavně v létě. Do práce tam mohou přijet na kole a nemusejí se bát, že se cestou zapotí. K dispozici tam mají totiž sprchu.

Pokud vás zajímají ceny za službu, rovnou řekneme, že jsou velmi přívětivé. Ostatně, podívat se na ně můžete zde a jsou přizpůsobeny různým potřebám. Kdo bude chtít, může do Bridge chodit prakticky 24 hodiny denně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru