Policie získala tyto speciální panenky. Usnadní jim komunikaci s dětskými oběťmi trestných činů
Radní pro sociální oblast Miroslav Andrt, plk. Martin Charvát a 1. náměstek Martin Klika s panenkami pořízenými v rámci krajského projektu. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Zajímavosti

Ústecký kraj - Náměstek hejtmana Martin Klika a radní pro sociální oblast Miroslav Andrt předali plk. Martinu Charvátovi, vedoucímu odboru obecné kriminality Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje, speciální loutky, které poslouží jako demonstrační pomůcky při výsleších zvlášť zranitelných osob, tedy především dětí, jež se staly obětí či svědkem trestného činu.

Pořízení těchto panenek bylo realizováno v rámci krajského projektu „Práce odborníků s dětskými oběťmi“. Projekt obdržel cenu Ministerstva vnitra.

„Projekt zahrnuje pořízení demonstračních pomůcek, panenek, které využívá výhradně policie k výslechům zvlášť zranitelných osob, zejména dětí. Dále se bude konat 10 vzdělávacích aktivit, například konference pro odborníky, kteří pracují s dětmi - obětmi či svědky trestné činnosti, akreditovaný seminář pro sociální pracovníky a několik seminářů v nemocnicích v Ústeckém kraji pro střední zdravotní personál, který může s těmito dětmi také přijít do kontaktu,“ popsal aktivity projektu 1. náměstek Klika.

Projekt Ústeckého kraje se umístil na 3. místě v rámci soutěže „Nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni pro rok 2019“. Jedná se o cenu Ministerstva vnitra ČR a Republikového výboru pro prevenci kriminality. Tématem pro rok 2019 byla „Prevence kriminality páchaná dětmi a na dětech“.

2110panenky1

Plk. Martin Charvát přebírá panenky od 1. náměstka Martina Kliky. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje

2110panenky3

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru