Odstartoval osmý ročník 72 hodin, největší dobrovolnické akce pro děti a mládež v České republice
ilustrační foto, zdroj: Projekt 72 hodin
Zajímavosti

ČR - Ve čtvrtek 10. října odstartoval 8. ročník 72 hodin, největší dobrovolnické akce pro děti a mládež v České republice.

„72 hodin – je to skvělý inkubátor dobrovolnictví. Děti do 15 let si v něm mohou ideálně zkusit dobrovolnickou práci. Je to pro ně výzva, možnost. Děkujeme za ni,“ řekla paní ředitelka ZŠ Michálková z Prahy 4. Při akci se setkávají malí a mladí dobrovolníci s chutí pomáhat lidem, vylepšit si blízké či vzdálenější okolí nebo pomoci své obci, svému městu. Získávají tím šanci zažít neopakovatelné zážitky s dobrými kamarády a oprávněný pocit, že jsou prospěšní. Přesvědčí se, že jsou sami schopni změnit věci, které se jim nelíbí.

Děti a mladí lidé se často naučí řešit složité sociální situace, nabývají pocitu zodpovědnosti za životní prostředí a získávají sociální intelekt. Naučí se spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Vytvoří si zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času. Získají unikátní zkušenost sociální zodpovědnosti, vícefaktorové pouto ke svému okolí či přírodě, poznání altruismu.

Nejvíce projektů proběhne v oficiálním termínu akce, tedy od 10. do 13. října. Letos jsme akci ve značné míře „zasvětili“ tématu klimatických změn a mnoho projektů se bude věnovat sázení stromů. Z toho důvodu jsme termín „uvolnili“ a nejedno dobrovolnické sázení se uskuteční pro danou oblast v příhodnějším čase, tedy v průběhu října nebo začátkem listopadu 2019.

Největší počet dobrovolníků se podle dosavadních informací zapojil v Ústeckém kraji, následovaném krajem Jihomoravským a Moravskoslezským. Pořadí ale nejsou pro nás tak důležitá jako autentický, radostný a smysluplný obsah projektů.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru