Dolní Poohří oslavilo Den Ohře u řeky v Kadani
Stovky návštěvníků prošly odpoledne areálem pod kadaňským hradem. Foto: Destinační agentura Dolní Poohří
Zajímavosti

Kadaň - Krásný letní den na břehu řeky Ohře, plný zábavy, dobrot a pohybu, prožili v sobotu návštěvníci Dne Ohře v Kadani. Na nábřeží Maxipsa Fíka se oslava vrátila po několika letech putování Dolním Poohřím. Pod kadaňský hrad dorazily stovky návštěvníků, především rodiny s dětmi.

„Akce se vrátila tam, kde se v roce 2015 zrodila,“ připomněl na úvod ředitel pořádající Destinační agentury Dolní Poohří Ing. Lukáš Pichlík. „Návštěvnost byla skvělá, lidé se dobře bavili. Myslím, že si tu každý našel něco. Děti tančily a dováděly, dospělí ochutnávali dobroty z Poohří, spokojení odjížděli i prodejci, kteří představili své certifikované výrobky,“ dodává ředitel po akci.

Kromě zábavného programu na pódiu měly děti k dispozici soutěžní koutek, řádily v nafukovacích koulích při tzv. bumperfotbalu nebo si přímo na řece vyzkoušely aquazorbing. Mohly si zatančit nebo se vyfotit s pohádkovými postavami regionu - Ohřinkou i Ohřínkem. Oblíbenou atrakcí v horkém odpoledni byla také vodní mlha. Některé děti pak dorazily na výzvu agentury v kostýmech Ohřinky či Ohřínka a odnesly si na památku dárky a pamětní listy. A vzhledem k tomu, kde se celá akce odehrávala, přišel návštěvníky pozdravit také Maxipes Fík i s Ájou.

3007denohre2

Vodou z Ohře pokřtila víla Ohřinka nové publikace Destinační agentury Dolní Poohří. Foto: Destinační agentura Dolní Poohří

Prodejci nabízeli občerstvení a dárky z regionu. Své stánky na Dni Ohře měli i nově certifikovaní držitelé značky POOHŘÍ regionální produkt® - pivovar Siřem, keramika Ireny Maževské z Loun, zdobené kraslice Andrey Havlíčkové z Karlových Varů a umění drátování předváděla Blanka Myslikovjanová z Postoloprt. Slavnostní předání certifikátů z rukou kadaňského starosty PaedDr. Jiřího Kulhánka bylo součástí úvodu celého programu, stejně jako křest nových publikací. Vodou z Ohře pokřtila víla Ohřinka nejen Putování s Ohřinkou, což jsou zábavné výlety po Poohří pro děti, ale také čtvrtý díl publikace Na vlně zážitků po Dolním Poohří s tuctem nových tipů na výlety. „Všechny publikace byly k dispozici na našem stánku a těší mě, že zájem byl opravdu velký. Jako součást třetího dílu Putování s Ohřinkou jsme vydali i další omalovánky pro děti. Naše novinky budou brzy k dostání ve všech infocentrech,“ vysvětluje Lukáš Pichlík.

Den Ohře, pořádaný Destinační agenturou Dolní Poohří, se poprvé konal v Kadani v roce 2015. Jeho dalšími zastávkami byla města Klášterec nad Ohří, Žatec a Louny. Spolupořadatelem letošního ročníku bylo Kulturní zařízení Kadaň, příspěvková organizace.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru