Chcete se dotknout ruky Jágra, Havla či sira Nicolase Wintona? Tady je to možné
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Unikátní muzeum doteků v Litoměřicích, které je jediné svého druhu na světě, přichází do letošní sezóny s novinkami. Desítky skleněných otisků slavných osobností doplnila dlaň tenisty Novaka Djokovice a cyklisty Petera Sagana.

„Naše muzeum je světovým unikátem, všechny exponáty jsou specifické stoprocentní autenticitou, na každé dlani můžete spatřit i ty nejdetailnější rýhy pokožky, můžete se jich dotýkat, porovnat svou dlaň s dlaní dané osobnosti,“ popisuje výjimečnost litoměřického muzea jeho kurátor Alexander Huňát. Všechny vystavené modely jsou dílem jeho syna sklářského mistra Jana Huňáta.

V současné chvíli zde návštěvníci najdou křišťálové otisky 38 celebrit, například Stevena Seagala, Anastacii, Jaromíra Jágra, Sira Nicholase Wintona, Ivana Lendla, skupiny KISS, Dominika Haška či Václava Havla. Otisky rukou však majitelé muzea získali již od 75 osobností, mnoho z nich tedy ještě čeká na svou výrobu.

Muzeum najdete na Mírovém náměstí, otevřeno má od úterý do neděle od 10 do 17 hodin. Kromě samotných otisků jsou zde k vidění i videa zobrazující celý proces výroby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru