Slavnostní nástup vojáků v Žatci. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Žatec – Vojáci ze 4. brigády rychlého nasazení v Žatci zaplnili ve středu odpoledne centrum města chmele. Měli zde slavnostní nástup u příležitosti 25. výročí založení jejich brigády „Obrany národa“.

Během ceremoniálu byli za přítomnosti ministra obrany České republiky Lubomíra Metnara, náčelníka Generálního štábu Armády ČR armádního generála Aleše Opaty, senátorky a starostky Žatce Zdeňky Hamousové a dalších zástupců armády a ústavních představitelů Parlamentu České republiky oceněni vybraní příslušníci brigády. Před nastoupenými stovkami vojáků i přihlížejících byla také pokřtěna kniha, která se historii jednotky věnuje.

V průběhu celého dne si mohli zájemci prohlédnout současnou techniku, výzbroj a výstroj jednotky. K vidění byla také výstava „Ten druhý život“.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=glCHo8QgO8k

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru