OBRAZEM: Studenti z Kadaně postavili kvůli soutěži přehradu z vlnité lepenky. Zvítězí?
Vodní přehradní nádrž z vlnité lepenky, kterou postavili studenti.
Zajímavosti

Kadaň - Studenti Střední průmyslové školy stavební z Kadaně postavili do 13. ročníku celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky 2 návrhy vodní nádrže Naděje. Ze všech 28 modelů (soutěže se zúčastnilo 28 škol) vybere odborná porota, složená ze zástupců Svazu výrobců vlnitých lepenek a společnosti Eko-kom do 31. května 6 nejlepších, kteří postoupí do velkého finále.

Úkolem studentů bylo navrhnout a vytvořit originální projekt stavby umělé vodní nádrže s přehradní hrází pouze z vlnité lepenky. Dominantou modelu musela být přehradní hráz včetně jejího okolí podle zvolené funkce přehrady a zároveň studenti museli v modelu ukázat vnitřní uspořádání stavby.

Letošní soutěže se zúčastnilo 28 středních odborných škol z celé republiky. Budoucí stavařky a stavaři soutěží v několika kategoriích. Pro soutěžící jsou připraveny ceny v hodnotě 42 000 korun.

Celostátní soutěž Stavby z vlnité lepenky dlouhodobě poukazuje na všestranné použití vlnité lepenky jako obalového materiálu a zároveň připomíná její velký ekologický přínos. Speciálním partnerem letošního ročníku soutěže je státní podnik Povodí Odry.

2705lepenka2

2705lepenka

2705lepenka3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru