Mladí zdravotníci změřili síly v první pomoci. Nejlepší byli studenti z Chomutova
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Děčín - Střední zdravotnická škola Děčín ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou ÚK a Krajskou zdravotní a.s. uspořádala už 5. ročník regionální soutěže zdravotnických škol v první pomoci s mezinárodní účastí.

Akce se uskutečnila v děčínském obchodním centru Pivovar pod záštitou náměstka hejtmana pro oblast školství Petra Šmída, který spolu s předsedou výboru pro zdravotnictví Pavlem Csonkou, přijel studenty podpořit.

2003prvnipomoc2

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Soutěže se zúčastnila družstva ze škol v Děčíně, Ústí nad Labem, v Rumburku, Mostě a Chomutově i Dolném Kubíně, partnerská škola SZŠ Děčín ze Žilinského samosprávného kraje, se kterým má Ústecký kraj od roku 2011 podepsanou dohodu o spolupráci. Studenti si museli poradit s pádem z výšky, nepřímou masáží srdce včetně použití automatizovaného externího defibrilátoru, s alergickou reakcí či opařeninami. Jeden z úkolů byl také ošetření po zasažení elektrickým proudem.

2003prvnipomoc3

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Nejlépe si se všemi disciplínami poradili zdravotníci z Chomutova, na druhém místě skončili zdravotníci z Mostu a jako třetí se umístil domácí Děčín. Hodnocení jednotlivých úkolů zajistili komisaři, profesionální záchranáři z Děčína. Nejen soutěžícím, ale i laické veřejnosti, která mohla přihlížet soutěžním úkolům, byla během dopoledne k dispozici také ukázka vybavení výjezdové sanity.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru