Tento seriál nahradí v pondělí večer populární Most!, který čeká nyní poslední díl
Ivan Trojan. Foto: ČT
Zajímavosti

ČR - Populární seriál Most! čeká v pondělí 25. února poslední díl. V televizi jej uvidíte o něco později večer, kvůli nekorektnosti a ostřejším výrazům. Co přijde další týden po něm? Zkáza Dejvického divadla, která donutí slavný soubor prodávat předražené hrnce.

Dejvické divadlo nezískalo od magistrátu grant na své fungování a je vystaveno existenční zkoušce. Aby se zachránilo, povolá na pomoc finského režiséra, začne hrát s loutkami a dokonce se pokusí důchodcům prodat předražené hrnce. Snahu vyřešit nepříznivou finanční situaci uvidí diváci v novém šestidílném komediálním seriálu Zkáza Dejvického divadla každé pondělí od 21.05 hodin na ČT1, poprvé 4. března.

V režii Miroslava Krobota se představí celé Dejvické divadlo — nejen všichni členové souboru, ale také ostatní zaměstnanci, od ředitelky přes pokladní, rekvizitáře či stavbu. „Myslím, že každá ‚postava‘ v seriálu trochu vychází z nás jako reálných lidí. Tak je to i u mé role. Jen se díky svým vlastnostem, které jsou zveličeny, dostává do krajních situací, protože zápletky jednotlivých dílů jsou jemně nadsazeny, stále však naprosto uvěřitelné a možné. Václav Neužil v seriálu je tak trochu prostořeký typ,“ prozrazuje herec Václav Neužil a Martha Issová dodává: „V seriálu jsem vykreslena jako vyrovnanější, sympatičtější, chytřejší, láskyplnější a roztomilejší osobnost, než je tomu v reálném životě. Mou vysněnou rolí je ale Ivan Trojan. Věřím, že bych ho zvládla dobře a diváci by byli spokojeni. Líbila by se mi i Klára Melíšková, ale vzhledem k tomu, že Jaroslav Plesl je někdy lepší Melíšková než Melíšková, moc šancí si nedávám.“

„Myslím, že divák pochopí, že se jedná o velkou nadsázku a mystifikaci, ale je tam spousta míst, která se blíží realitě, a to nejen z hlediska prostředí. Narážky na to, co se kdysi stalo, či nějaké dávné historky zapracovány jsou, některé ezoterické rituály také. Je důležité, aby to byl mix polopravdy a fikce, ale samozřejmě je všechno přestřelené,“ říká spoluautor námětu a scénáře Ondřej Hübl.

Koncept seriálu nastiňuje kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková: „Seriál nesleduje osudy jednotlivých postav v čase, ale uvidíme šest samostatných příběhů. V každém díle se řeší aktuální krizová situace ohrožující samu existenci souboru. S přibývajícím počtem dílů se krize divadla prohlubuje.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru