OBRAZEM: Nejznámější místa z veleúspěšného seriálu Most! Takhle vypadají ve skutečnosti
Luďanův dům leží v jinak sympatické mostecké domkářské čtvrti. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Už druhý pondělní večer usedly statisíce diváků před obrazovky České televize k seriálu Most! Druhý díl vidělo v televizi vůbec nejvyšší množství diváků a stal se tak nejsledovanějším večerním pořadem tohoto pondělí.

První díl seriálu vidělo podle výsledků měření 1,308 milionu diváků. Ve druhé části nepřišel o téměř žádné fanoušky, propadl se mírně na 1,258 milionu diváků, přesto se stal s tímto číslem nejsledovanějším večerním pořadem napříč českými stanicemi. Přeskočil i druhý díl Rapla, natáčeného rovněž v Ústeckém kraji.

Seriál se natáčel z velké části v reáliích města Mostu. Jak vypadají ve skutečnosti filmová místa, která jsme zatím mohli sledovat? Ve středu jsme je vyfotili.

1601mostmesto

Celkový pohled na město Most. Jeden z prvních obrazů, kterým seriál začíná. Liší se jen ročním obdobím, město se od doby natáčení nijak nezměnilo.

1601dumludek

Luďanův dům, ve kterém bydlí se svým bratrem Pavlem, nyní vlastně sestrou Dášou. Najdete jej ve čtvrti pod mosteckou Lunou. Je totožný se seriálem, tady filmaři neměli moc práce s úpravou exteriéru.

1601mostseverka

Restaurace Severka, nyní možná nejznámější hospoda v Česku. Ve skutečnosti má jiný nápis, i když jméno je totožné. Část jména restaurace a jídelny chybí.

1601mostrozkvet

Ulice Ve Dvoře. Tady se v seriálu vykupují zvířata, skončil zde i Dáši psík z druhého dílu. Měl štěstí, kuchař (mimochodem mostecký herec Marcel Rošetzký) ho dal jako odpustku za svůj dluh a na talíři neskončil. V reálu jde o jednu z nejošklivějších mosteckých ulic. Byť jde spíše o obslužnou komunikaci, je zde řada restaurací. Zadní část obchodního komplexu Rozkvět slouží k zásobování prodejen.

1601mostopravna

Dílna pana Juliše, kterého představuje Jiří Schmitzer, je i ve skutečnosti autoopravnou. Najdete ji v průmyslové části Mostu ve Velebudicích. Jen myčka na auta, kde se Dáša tak snažila, tu ve skutečnosti není.

1601mostkostel

Přesunutý kostel není jediným kostelem ve městě, jak je některými médii v souvislosti se seriálem podsouváno. V Mostě je ještě moderní kostel sv. Václava za Oblastním muzeem a další kostel je v místní části Vtelno. Přesunutý děkanský chrám je zřejmě nejznámější mosteckou památkou známou po celém Česku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru