Hejtman Oldřich Bubeníček se vítá s Ferencem Kulinou. Foto: Ústecký kraj
Hejtman Oldřich Bubeníček se vítá s Ferencem Kulinou. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Hejtman Oldřich Bubeníček se v pátek 3. března setkal s předsedou Svazu Maďarů pro Ústecký kraj Ferencem Kulinou. Podle jeho slov žije na území Ústeckého kraje stále vysoký počet Maďarů, konkrétně pět tisíc. Jedná se už o třetí generaci žijící u nás.

Předseda Svazu Maďarů pro Ústecký kraj hejtmana informoval také o činnosti svazu a dalších aktivitách, kterými se maďarská menšina snaží přiblížit život a zvyky jejich rodné země. „Našim cílem je lidi zde žijící seznámit s maďarskými tradicemi, kulturou či gastronomií. Každoročně se účastníme řady akcí v kraji,“ nastínil úkol Svazu Maďarů jejich předseda. Již 19. května se jejich členové představí na Barevném regionu v Ústí nad Labem a týden nato i při slavnostním zahájení Lázeňské sezony v Teplicích.

První Maďaři přišli do tehdejšího území Sudet v roce 1946 jako pracovní síla. Postupem času se Maďaři v regionu usadili natrvalo a před 15 lety vznikla v Teplicích krajská pobočka organizace Svaz Maďarů žijících v českých zemích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru