Set pro virtuální realitu v Bridge VR v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Set pro virtuální realitu v Bridge VR v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Dostávám na hlavu virtuální brýle, do ruky dva ovladače a rázem se ocitám v naprosto jiném světě. Světě, který mě během okamžiku pohltí natolik, že zapomínám, kde ve skutečnosti stojím. Jsem na dně oceánu, na vrcholku mrakodrapu, sahám na Slunce, bráním hrad. Jsem v první herně s virtuální realitou Bridge VR, která se v neděli otevřela v Mostě. Je zatím jediná v celém Ústeckém kraji.

V Bridge VR – centru virtuální reality v Mostě – používají nyní asi nejlepší zařízení na trhu, HTC Vive. Brýle, sluchátka a dva ovladače v kombinaci se dvěma základnami na zdi, které pomocí laserů sledují opravdu přesně vaše pohyby. K tomu ještě hodně výkonný počítač a máte vše, abyste se přenesli do jiných světů. A nemusí to být jenom o hrách. „Chceme naše centrum prezentovat jako virtuální realitu pro celou rodinu,“ poznamenává Aleš Smetana, který s manželkou první hernu široko daleko vybudoval v někdejším obchodním středisku v mostecké ulici U Stadionu. S ním mají ještě další plány, dnes ale zůstaneme jen u virtuální reality.


  • Herna je otevřena nyní během jarních prázdnin, které v Mostě zrovna jsou, každý den od 10 do 18 hodin.
  • Hodina hraní přijde na 280 korun, půlhodina na 150 korun. Dorazit můžete až tři najednou, pokud se mezi sebou dohodnete. Obslouží vás personál, který vám vše vysvětlí.
  • Facebookové stránky Bridge VR najdete zde
  • Rezervaci najdete zde

Jako důkaz všestrannosti zařízení, které neslouží jen ke hraní her, si procházím lidské tělo, nořím svoji hlavu do virtuální mozkovny. V jiném programu beru do ruky naši Zemi, abych si ji důkladně prohlédl v porovnání s obrovským Sluncem. To splňuje záměr Aleše Smetany: „Naše snaha je, že to bude mít i vzdělávací účely,“ dodává. Ale virtuální realita je samozřejmě i o zábavě. Z vraku lodi tak rázem hledím do obrovského oka velryby, abych se během pár sekund ocitl ve výtahu na mrakodrap. Tam zkouším dojít až na okraj střechy. Můj strach z výšek díky dokonalému vjemu funguje i zde. Mozek ví, že nesleduje skutečnost, ale nemohu ho nijak přesvědčit, že si závrať může odpustit. Ve speciální verzi Google Earth se mohu proletěl po celém světě. Některé detaily jsou až neskutečné.

Vyzkoušeli jsme na vlastní kůži

 

Přesto všechno, když si brýle po hodině (mimochodem uběhla neskutečně rychle) sundávám, se mi nijak netočí hlava, není mi špatně. A nezůstane pouze u jedné místnosti, připravuje se už další herna. A chystají se třeba soutěže o to, jakou hru by lidé chtěli hrát. Provozovatelé jim ji potom pořídí.

Jak hodnotíme?

  • nenapodobitelný zážitek
  • obrovské možnosti využití
  • zábavnost
  • vtáhne do hry a už nepustí
  • skvělé provedení ovladačů
  • možnost pohybu v prostoru
  • něco, co musíte alespoň vyzkoušet!
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru