OBRAZEM: 150 škodovek na jednom místě! Majitelé vozů s okřídleným šípem se sešli na autodromu
Sraz škodovkářů na autodromu v Mostě. Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most - Majitelé více než 150 vozů značky Škoda dorazili se svými blízkými či přáteli v sobotu do areálu mosteckého autodromu. Setkání nazvané The Most Škoda Camp přilákalo fanoušky stále nejoblíbenějšího a v tuzemsku nejrozšířenějšího automobilu výrobce z Mladé Boleslavi ze všech koutů České republiky, nechyběli ale ani příznivci škodovek ze sousedního Německa.

„Z účasti máme velkou radost, přijelo ještě více lidí než v loňském roce,“ uvedl za pořadatele obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Návštěvníci autodromu se mohli pokochat rozmanitými auty od historických exemplářů, vozů v tuningové úpravě až po nejžhavější modelové novinky boleslavské automobilky. Sraz by se neobešel bez doprovodného programu, jemuž vévodila spanilá jízda účastníků po velkém závodním okruhu autodromu. Nechyběly ale ani soutěže o ceny, například slalom mezi kužely.

Pohár za nejhezčí vůz srazu v kategorii veteránů si odvezl Svatopluk Beránek z Neratovic, majitel Škody 1100 MB z roku 1967. „Nejenže jeho jednapadesátiletá škodovka vypadá, jako by zrovna sjela z výrobního pasu, ale při sportovní jízdě na plochách polygonu se navíc diváci velmi bavili. Jako řidič předváděl nádherné průjezdy zatáček ve smyku, přitom bravurně a pod kontrolou,“ vysmekl poklonu majiteli světle modrého embéčka Jakub Krafek.

Rodina Beránků uzurpovala i výhru ve slalomu. Nejrychlejšího času totiž dosáhl syn Svatopluka Beránka, a to ve voze Škoda Favorit 1500 Rally z roku 1988.

K vidění ale byly i další zajímavé exempláře. Škoda 110 R z roku 1980 v sobě například skrývá dvoulitrový motor Alfa Romeo a má také kompletně upravený podvozek, o osm let mladší Škoda 130 Rapid se zase naopak ukázala fanouškům v původním stavu bez jakýchkoli úprav a zásahů. Nechyběly ani dvě krásné naleštěné felicie ze začátku 60. let minulého století nebo slavné dodávky 1203. Jsou to nejdéle vyráběné škodovky, z pasu sjíždějí již 50 let.

„O srazu jsem se dozvěděl z novin. A protože už jsem také pár škodovek vystřídal, rozhodl jsem se, že se pojedu podívat. Moc se mi tu líbilo. Užil jsem si nejenom pohled na upravené a majiteli hýčkané vozy. Na autodromu jsem byl už před mnoha lety a jsem mile překvapen, jak je areál udržovaný a co všechno nového tu přibylo. Určitě se v příští roce přijedu podívat na některý ze závodních víkendů,“ svěřil se čtyřiačtyřicetiletý Jiří z nedalekého Litvínova.

(fou)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru