Představitelé vedení Krajské zdravotní si prohlédli oddělení následné péče v Ryjicích
Zdroj: www.kzcr.eu
Zajímavosti

Ryjice - Oddělení následné péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a jeho stanici dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (DIOP) si prohlédli ve čtvrtek 16. srpna představitelé vedení Krajské zdravotní. Oddělení sídlící v Ryjicích má celkovou kapacitu 105 lůžek následné péče, z nichž je 10 lůžek následné péče DIOP Ryjice – JIP.

„Jsem přesvědčen, že s odstupem času můžeme začlenění oddělení následné péče v Ryjicích i Mostě Zahražanech do Krajské zdravotní, které jsem od počátku prosazoval, hodnotit jako správný krok. Ten je samozřejmě pro nás i do budoucna zavazující, a proto mohu slíbit za vedení společnosti, že podpoříme záměr vybudovat nový pavilon,“ řekl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

„Po formulování investičního záměru můžeme začít pracovat na projektové dokumentaci, abychom byli připraveni, až budeme žádat o investiční finanční podporu. Cíle máme pro všech pět našich nemocnic velké – připomenu, že jen v letošním roce jsou v nich plánované investice za 1,5 miliardy korun,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák.

2108diop

Zdroj: www.kzcr.eu

„Na výzvu ministerstva pro místní rozvoj jsme vypsali záměry se stanovením priorit pro Národní investiční plán, který schválila Rada Ústeckého kraje, mezi kterými figuruje i nový pavilon pro ryjické oddělení následné péče. Existuje studie stará přes deset let, s níž lze pracovat, rozhodně však projde revizí, protože původně počítala s jinou situací, je nutné posunout se dál,“ připomněl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

„Chtěl bych poděkovat za vynikající práci všem zaměstnancům oddělení, kterou odvádějí i v personálním oslabení. Je neoddiskutovatelné, že pro sestry jde o vůbec nejtěžší ošetřovatelskou práci na standardních lůžkách. Za to jim patří od nás všech obrovské uznání. Základní řešení do budoucna, pokud hovoříme o současné budově zde v Ryjicích, je výstavba moderního pavilonu pro následnou péči,“ řekl MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

„Já a všichni mí kolegové a kolegyně velmi vítáme myšlenku vybudovat v ryjickém areálu nový pavilon. Za dosavadní podporu představenstvu a managementu Krajské zdravotní děkujeme,“ uvedla MUDr. Petra Kozmová, primářka Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., se sídlem v Ryjicích.

2108diop2

Zdroj: www.kzcr.eu

Hlavní náplní práce Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., se sídlem v Ryjicích je poskytování ústavní péče, zaměřené především na doléčování, rehabilitační a ošetřovatelskou péči o osoby dlouhodobě nemocné, převážně geriatrické pacienty, především ze spádového území Ústecka.

Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., je od roku 2016 akreditovaným zdravotnickým zařízením, kdy převzalo certifikát o udělení akreditace na základě splnění akreditačních standardů Spojené akreditační komise, o. p. s., (SAK ČR). Akreditace je platná do listopadu 2019.

Akreditaci podle národních akreditačních standardů SAK ČR získala Nemocnice následné péče Ryjice, p. o., již v roce 2010. Následně prošla reakreditačním šetřením a obhájila akreditaci v roce 2013. Od roku 2015, kdy byla úspěšně začleněna do Krajské zdravotní, a. s., probíhá projekt „Implementace národních akreditačních standardů dle Spojené akreditační komise ČR“ také ve všech nemocnicích Krajské zdravotní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru