Druhý den návštěvy hlavy státu: Prezident byl v elektrárně a na Mostecku. Dnes jede do Bíliny
MILOŠ ZEMAN PŘIJÍŽDÍ NA AUTODROM. FOTO: E-MOSTECKO.CZ
Zajímavosti

Ústecký kraj - Prezident Miloš Zeman na své třídenní návštěvě Ústeckého kraje ve středu 20. června zavítal do Elektrárny Ledvice a na Mostecko. Dnes jede do Bíliny, kde se po poledni sejde s občany města.

Prezident se ve středu nejprve setkal s vedením ledvické elektrárny a posléze také s pracovníky společnosti. Kromě jiného řekl, že je odpůrcem obnovitelných zdrojů a vyjádřil se i k budoucí jaderné strategii státu. „Zatím to vypadá tak, že bych uvítal dva nové bloky v Temelíně. A v Dukovanech se uvažuje o jednom bloku,“ uvedl prezident.  

Ohledně prolomení limitů pro těžbu uhlí Zeman na dotaz řekl, že je potřeba prolomit limity. Podařilo se to zatím u Bíliny. Pokud jde o Horní Jiřetín, tak Zeman míní, že by těžaři měli nabídnout občanům slušné podmínky a pak dál jednat. Prezident slíbil, že se setká se starostkou Horního Jiřetína a rád si vyslechne její názor.

Následně se Miloš Zeman zastavil na mosteckém autodromu. Pracovní oběd prezidenta republiky tam proběhl za účasti významných osobností kraje.

Ve středu odpoledne se prezident setkal také s obyvateli obce Bečov na Mostecku, kde ve druhém kole prezidentské volby dostal 81 procent hlasů. Poté vyrazil do Lišan, kde se opět setkal s občany. Lišany jsou z celé České republiky nejúspěšnější obcí Miloše Zemana ve druhém kole prezidentských voleb.

Dnes prezident zavítá do Bíliny. Přijet do města by měl krátce po poledni a v 13.00 hodin se setká na parkovišti u KD Fontána s místními občany. Třídenní návštěvu Ústeckého kraje zakončí prezident na zámku Jezeří u Mostu.

 hh

V elektrárně Ledvice se besedy prezidenta a hejtmana s e zaměstnanci zúčastnil i generální ředitel ČEZ Daniel Beneš (zcela vlevo)

ll

bb
Setkání prezidenta s občany Bečova

ll

V Lišanech přivítal Miloše Zemana starosta Josef Hořejší  Zdroj: Ústecký kraj

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru