Do Ústeckého kraje se v půlce června opět vrhnou filmaři. Víme, co se tu bude natáčet
Nekompromisní vyšetřovatel Kuneš v podání Hynka Čermáka v první sérii. Foto: ČT
Zajímavosti

Ústecký kraj - V polovině června se do Ústeckého kraje vrací natáčení pokračování úspěšného seriálu Rapl. Děj seriálu se z Karlovarska přesunul do Ústeckého kraje už v lednu. Příběh druhé kriminální série s osobou hlavního hrdiny, policejního vyšetřovatele Kuneše v podání Hynka Čermáka, se točí převážně v Ústí nad Labem a okolí. Do severních Čech ale povedou stopy i dalších filmařů.

„Přesně po polovině natáčení se štáb vrací na místo činu," říká v nadsázce kreativní producent Josef Viewegh, v jehož tvůrčí skupině úspěšně detektivní série Rapl 2 vzniká. „Točit budeme na desítkách lokací v Ústí, v přístavu, loděnicích, v lanovce na Větruši, v rockových klubech i ulicích města. Ale zabrousíme samozřejmě i do dalších částí Ústeckého kraje, namátkou na lodě na Labi, do Děčína, Teplic i Litoměřic. Zápletky jednotlivých detektivek samozřejmě prozrazovat nemůžu, ale škála témat je opravdu široká. Budou to příběhy o pašování, pomstě, domácím násilí, rasismu, bankovní loupeži, lásce i žárlivost. Chtěl bych moc poděkovat Ústeckému kraji, magistrátu, integrovanému záchrannému sboru a Filmové kanceláři Ústeckého kraje za výbornou spolupráci. A obyvatelům Ústeckého kraje za vstřícnost, ochotu a trpělivost. Pokud Rapl 2 uspěje u diváků alespoň tak jako „jednička“, bude to zásluhou všech výše jmenovaných“, dodává kreativní producent Josef Viewegh.

Do severních Čech ale povedou stopy i dalších filmařů. „V kraji bude natáčet i velká mezinárodní produkce, pokračuje natáčení televizního seriálu a roztáčí se i celovečerní pohádka. Řada dalších projektů je v přípravné fázi. Filmové štáby se podle aktuálních informací budou v Ústeckém kraji pohybovat až do poloviny října. S natáčením je spojena řada dopravních omezení a uzavírek. V červnu budou platit dopravní omezení pro města Úštěk, Žatec a Ústí nad Labem a s tím související snížený komfort v dopravní obslužnosti,“ řekla Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Přijede do Žatce Scarlet Johansson?

V centru Žatce se bude od 16. června do 8. července natáčet v mezinárodní produkci film z období druhé světové války. Film se má jmenovat Jojo Rabbit a podle webových stránek fandimefilmu.cz nepůjde o klasický válečný film. Hlavním hrdinou je desetiletý chlapec v době války, jeho imaginárním přítelem je Adolf Hitler – ale Hitler v dětské fantazii, tudíž viděný dětsky naivníma a idealizujícíma očima. Tuto imaginární postavu má podle webu hrát sám režisér filmu Taika Waitity, což je autor například filmu Thor: Ragnarok. Hlavní hvězdou ale má být někdo jiný, a to matka desetiletého hlavního hrdiny, již bude hrát slavná Scarlet Johansson.

Filmaři počítají v Žatci se sedmi dny natáčení, každému z nich ale budou předcházet přípravné práce. V souvislosti s přítomností filmařů dojde k různých omezením v centru města. Například musí být odstraněný veškerý mobiliář od laviček přes odpadkové koše až po květinovou výzdobu. Obyvatelé i návštěvníci města musejí počítat s dopravními omezeními, ať při příjezdu do centra nebo hlavně při parkování. „Děkujeme, že nám umožníte pracovat v tak krásném městě a děkujeme obyvatelům za shovívavost a pomoc při natáčení,“ uvedl za českou stranu filmové produkce lokační manažer Jan Adler.

„Filmování znamená pro Žatec některá pozitiva i negativa. K těm negativům patří různá omezení, museli jsme mimo jiné s filmaři koordinovat postup stavebních prací ve Dvořákově a Obloukové ulici. Negativa by ale měla být vykompenzovaná finanční náhradou. Dostaneme 900 tisíc jako město, což ale nejsou jediné peníze – za služby dostane zaplaceno třeba technická správa, filmaři tu budou nakupovat a potřebovat různé služby, bude potřeba komparz. Přínosem je také prestiž, kterou pro nás přítomnost filmařů je,“ popsala přínos pro město starostka Zdeňka Hamousová.

O dopravních omezeních a uzavírkách silnic budete předem informování na facebookovém profilu Filmové kanceláře Ústeckého kraje i na našem webu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru