Paní Marie (103) zažila monarchii, obě války i všechny prezidenty. Narozeniny oslavila v Teplicích
Marie Machová. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Teplice - V Podkrušnohorských domovech sociálních služeb, konkrétně v domově pro seniory v Teplicích U Nových lázní, oslavila Marie Machová úctyhodné 103. narozeniny. V současné době je oslavenkyně nejstarší seniorkou v rámci domovů sociálních služeb, které zřizuje Ústecký kraj.

Marie Machová se narodila 18. března 1915 na Slovensku. Odtud se ve svých 15 letech s rodinou odstěhovala do Břežánek, kde její maminka pracovala u sedláka a ona sama nastoupila do místních keramických závodů, kde pracovala až do odchodu do důchodu. Paní Marie je třiatřicet let vdovou, zažila obě světové války, monarchii i všechny prezidenty, vychovala tři děti a má sedm vnuků a několik pravnoučat i dokonce prapravnoučat.

Mezi gratulanty nechyběl ředitel Podkrušnohorských domovů sociálních služeb Jaroslav Zeman, jeho zástupkyně Jaroslava Blaschkeová, vedoucí krajského odboru sociálních služeb Petra Lafková a také zaměstnanci domova. Pogratulovat jí přijel také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Foto

foto
Hejtman Oldřich Bubeníček popřál nejstarší seniorce v rámci krajských zařízení.

foto

foto

Ředitel domova Jaroslav Zeman.

foto
Zprava hejtman Oldřich Bubeníček, vedoucí krajského odboru sociálních věcí Patra Lafková, zástupkyně ředitele Jaroslava Blaschkeová a ředitel domova Jaroslav Zeman.

foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru