Nemocnice, dětské domovy nebo azylové domy mohou získat vánoční stromky zadarmo
Loni lesníci rozvezli 420 vánočních stromků. Zdroj: Lesy ČR
Zajímavosti

Chomutovsko - Již čtvrtým rokem věnuje dětským zdravotnickým a sociálním zařízením v celé České republice státní podnik Lesy ČR vánoční stromky. Stromky je třeba objednat od 21. listopadu do 7. prosince na www.vanocnistromkydetem.cz. Lesníci stromky i zdarma doručí.

Až pět stromků na jedno zařízení si mohou ve webové aplikaci rezervovat zástupci dětských domovů, center, léčeben, ozdravoven i oddělení nemocnic, Klokánků či azylových domů pro rodiče s dětmi. „Pracovníkům tím šetříme čas a zařízením peníze. Je to naše forma pomoci a po zkušenostech z předchozích let víme, že má cenu,“ řekl k projektu Daniel Szórád, generální ředitel Lesů ČR.

Stromky, většinou smrky nebo borovice, pochází z lesních prořezávek. Jak je objednat? „Po vstupu do aplikace zvolte typ subjektu a kraj, kde se nachází. Pak zařízení vyberte ze seznamu, doplňte kontaktní údaje i počet a velikost stromků. Pokud své zařízení v seznamu nenaleznete, přestože patříte do vybrané množiny subjektů, požádejte o dodatečnou registraci,“ radí koordinátorka projektu Ladislava Řehounková.

V roce 2016 využilo adventní nabídku Lesů ČR celkem 157 zařízení v celé republice. Podnik jim věnoval 420 vánočních stromků. Největší zájem byl v Moravskoslezském, Středočeském, Jihomoravském a Ústeckém kraji.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru