OBRAZEM: Auta v kraji srazila už 46 chodců. Policisté chtějí, aby byli ve tmě opravdu vidět
Dopravní akce zaměřená na používání reflexních prvků a materiálů chodci. 6x Foto: Petr Sochůrek
Zajímavosti

Užín – Policejní kontrolou prošli v pátek 10. listopadu mezi pátou až osmou hodinou ranní chodci na Ústecku v Užíně. Krajští dopravní policisté se zaměřili na viditelnost chodců v silničním provozu.

Reflexním prvkem byl vybaven zhruba každý druhý procházející podél frekventované silnice mezi Ústím a Chlumcem. „Jde především o dopravně-preventivní akci, kdy lidem vysvětlujeme důležitost používání reflexních prvků v silničním provozu. V případě že ho nemají, tak je jím dovybavíme,“ uvedla mluvčí krajské policie Šárka Poláčková.

Dopravní policisté kromě chodců museli během akce napomenout i jednoho z řidičů zaparkovaného kamionu, který se za tmy pohyboval kolem svého kolosu bez reflexního prvku. „Chodci, který se pohybuje po silnici mimo obec bez reflexního prvku, mohou policisté na místě uložit blokovou pokutu až do výše dvou tisíc korun nebo skutek postoupit správnímu řízení,“ dodala policistka.

Akce se zúčastnil i manažer ústeckého Besip teamu Jan Pechout, který doporučuje všem chodcům používat reflexní prvky, zda se pohybují již mimo obec nebo nikoliv. „S reflexním prvkem zaznamená řidič chodce o dvě stě metrů dříve, než když jím vybaven není,“ upozorňuje Jan Pechout.

V letošním roce, od ledna do konce září, došlo v Ústeckém kraji v nočních hodinách, za svítání nebo za soumraku ke střetu s chodcem ve 46 případech. Čtyři chodci utrpěli smrtelné zranění, 9 bylo těžce zraněno a 34 lehce.

1011 akce reflexni prvky2

1011 akce reflexni prvky3

1011 akce reflexni prvky5

1011 akce reflexni prvky4

1011 akce reflexni prvky6

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru