Ústecký kraj - Jen ve čtyřech krajích ze čtrnácti loni klesalo podle statistik Energetického regulačního úřadu množství elektřiny spotřebované domácnostmi, mezi ně patří i Liberecký a Ústecký kraj. V obou případech se jedná o úsporu více než čtyři procenta.

vedení197

Zatímco průměrná spotřeba domácností v České republice celkově vzrostla o 0,8% (z 3339 kWh na 3367 kWh), v Libereckém kraji poklesla o 4,5% (z 4101 kWh na 3916 kWh) a v Ústeckém dokonce o 4,6% (z 2967 kWh na 2831 kWh). Liberecko se tak udrželo na čtvrtém místě žebříčku regionů s největší spotřebou, Ústecký kraj se naopak posunul z pozice šestého místa na čtvrtou z pohledu kraje s nejmenší spotřebou na domácnost.

Údaje pocházejí z Roční zprávy o provozu elektrifikační soustavy ČR Energetického regulačního úřadu za rok 2013 publikované na konci května 2014.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru