Trend: Autodrom má nový elektromobil pro kurz bezpečné jízdy
Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most - Mostecký autodrom obohatil vozový park o zcela nový elektromobil Volkswagen Golf. V pátek převzal symbolický klíč od vozu z rukou jednatele a generálního ředitele společnosti Porsche Česká republika Vratislava Strašila předseda představenstva společnosti AUTODROM MOST Josef Zajíček.

„Elektromobilita je trend, který postupně ovládne automobilový průmysl. I my chceme jít s dobou, a to nejen v oblasti motoristického sportu. Jsme proto rádi, že partnerství s automobilkou Volkswagen zahrnuje i zapůjčení elektromobilu. Využijeme jej v kurzech bezpečné jízdy, právě bezpečnost je jednou z našich stěžejních priorit,“ uvedl Josef Zajíček.

Autodrom podle něj úzce spolupracuje se spolkem Centrum elektromobility. „Zázemí autodromu a jeho vybavení moderními technologiemi umožňuje jak výuku bezpečné jízdy v elektrovozech, tak také jejich testování,“ upřesnil Josef Zajíček.

Připomněl, že autodrom je v souladu s filozofií vývoje motorismu na bázi čisté energie, tedy poklesu emisí skleníkových plynů a znečišťujících látek také propagátorem spojení motoristického sportu s elektromobilitou. „Už v příštím roce chceme uspořádat společně se spolkem závody elektromobilů na okruhu, a to v kategorii cestovní vozy a formule,“ potvrdil.

Koncern Volkswagen reagoval na aktuální trendy v automobilovém sektoru svojí novou strategií TOGETHER 2025. „Strategie předpokládá, že do roku 2025 koncern Volkswagen uvede na trh více než 80 elektromobilů, z toho pět desítek bude čistě elektrických a 30 plug-in hybridů. V uvedeném roce by mohl celosvětový prodej elektromobilů se značkou VW dosáhnout jednoho milionu kusů a za celý koncern by to měly být dva až tři miliony. Investice do této sféry se pohybují v desítkách miliard eur a v rámci koncernu funguje po celém světě 37 kompetenčních center a laboratoří,“ vyjmenoval Vratislav Strašil.

(fou)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru