360° FOTO: Toto je největší investice v dějinách české petrochemie. Podívejte se s námi na staveniště
Stavba polyetylenové jednotky PE3. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litvínov – Osm a půl miliardy korun. Tak vysoká je investice Unipetrolu do výstavby nové polyetylenové jednotky PE3.

Redakce našeho on-line deníku dostala ve čtvrtek pozvání na novinářskou prohlídku areálu, jejíž součástí byla i zastávka u této největší investice v historii českého chemického průmyslu. Dokončení výstavby jednotky je předpokládáno na konci roku 2018.

Využili jsme toho, a na místě pořídili interaktivní fotografii, ve které se můžete rozhlížet. Takto vypadá aktuálně staveniště. Uvnitř strategického areálu se běžně fotit nesmí.

Nejvyšší žlutomodrá stavba je budoucí reaktor, vlevo od něj je možné vidět baterii čtyřiceti sil pro novou polyetylenovou jednotku. Vpravo bude takzvaná černá linka, kde se bude vyrábět materiál třeba na výrobu plastových trubek.

360° FOTO

Novou polyetylenovou jednotku PE3 označuje Unipetrol jako klíčový milník pro svoji budoucnost. Jen pro zajímavost, o jak obrovský projekt jde: Výstavba si vyžádá přibližně dva miliony odpracovaných hodin. Spotřebují se čtyři tisíce tun oceli a položí se 750 kilometrů kabelů. O potřebných 8,5 miliardy korun jsme hovořili již na samém začátku.

Unipetrol je největším výrobcem polyetylenu v České republice. Polyetylen je plast, který se využívá v průmyslu, stavebnictví, obalovém průmyslu, nebo třeba v kosmetice. Výstavbou nové polyetylenové jednotky Unipetrol reaguje na celosvětově rostoucí poptávku po vysokohustotním polyetylenu. Nová polyetylenová jednotka také pomůže zvýšit využití etylenové jednotky a přispěje k větší provázanosti petrochemické a rafinérské výroby skupiny Unipetrol.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru