Nedonošená miminka se v nemocnicích tulí k těmto úžasným chobotničkám. Díky nim si nevytrhávají kanyly
Chobotničky háčkují dobrovolnice. Miminka hračky zklidňují. Zdroj: Krajská zdravotní
Zajímavosti

Ústecký kraj – Originální hračky a pomocníky získaly dvě nemocnice v Ústeckém kraji. Od nadace Nedoklubko dostaly pro nedonošená miminka originální háčkované chobotničky. Předčasně narozené děti tyto milé hračky zklidňují a díky nim si třeba méně vytrhávají kanyly či sondy. 

Chobotničky získalo Novorozenecké oddělení ústecké Masarykovy nemocnice a dětské oddělení mostecké nemocnice. Nemocnicím přes sto těchto mazlíčků věnovala nadace Nedoklubko. Hračky háčkují z vlny dobrovolnice ve svém volném čase.„Chobotničky pro předčasně narozená miminka z projektu Mámy pro mámy používáme téměř půl roku. Nejenže se líbí maminkám, tatínkům a všem příbuzným našich malých dětí na jednotkách intenzivní a intermediární péče, ale líbí se i nám, zdravotníkům,“ uvedl MUDr. Petr Janec, primář Novorozeneckého oddělení ústecké nemocnice.

Podobně jako rodiče oceňují zdravotníci nejen funkci estetickou. „Chobotničky nemocniční prostředí zdomácňují, dělají je vlídnější, lékařům a sestrám se v tomto prostředí lépe pracuje. Z medicínského i praktického hlediska chobotničky oceňujeme i proto, že děti zklidňují. Novorozenci si s chapadýlky hrají a mnohem méně se pak setkáváme s tím, že si vytahují kanyly nebo výživové sondy,“ dodal primář ústeckého novorozeneckého oddělení.

V mostecké nemocnici, kam háčkované chobotničky od nadace Nedoklubko také dorazily, tento projekt rovněž vítají.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru