VIDEO: Policejní vrtulník křižoval nebe nad velkým jezerem. Kynologové nacvičovali přelety
Policejní vrtulník s kynology na palubě. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Mostecko – Policejní psi cvičili ve středu na Mostecku přelety vrtulníkem. Ten se pohyboval u jezera Matylda, poté přelétl k jezeru Most, kde se odehrával zbytek cvičení.

Policejní vrtulník kroužil okolo mosteckého jezera, přelétával před Hněvínem i s mírně bizarním pozadím velké vodní plochy a chemických závodů. Policejní psovodi se se svými zvířaty vždy po dosednutí na travnaté ploše u jezera Most vždy „vrhli“ rovnou do akce.

Zvířata specializovaná na vyhledávání výbušnin hledala ukryté vzorky, psi vycvičení k hledání lidí zase po vystoupení z vrtulníku pátrali po ukrytých figurantech. „Důležité je, aby pes mohl jít po dosednutí hned pracovat, aby znal cestu vrtulníkem,“ vysvětlil vedoucí policejních kynologů v Ústeckém kraji Petr Tomášek.

Mezi policejními psi převládají v Ústeckém kraji němečtí ovčáci. Dohromady zde slouží zhruba osm desítek zvířat.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=3J_pbdq1GwU

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru