To musíte vidět! V Mostě oživl stolní fotbálek
Velký stolní fotbálek v Mostě. Místo figurek hrají živí fotbalisté.
Zajímavosti

Most - Oblíbená zábava z hospůdek dostává v Mostě nový rozměr. Místo dřevěných figurek fotbalistů se na tyči snaží do míče kopat skuteční hráči.

Tahle fajnová zábava aspiruje na hit léta 2017. Je to povyražení skvělé jak pro náruživé fotbalisty, tak pro ty, kteří se fotbalu vzdali, protože to už prostě neuběhají. A co víc, do hry se rády zapojí i dámy, což dokazuje video z první hry na tomto hřišti na facebooku Losnovo – Živý stolní fotbal.

První prototyp pod značkou Losnovo stojí v Mostě v ulici Čsl. armády na place po bývalých kurtech hned pod čerpací stanicí Niko Oil, která leží naproti GiganTextilu. Není tam tedy ani problém zaparkovat. Do role figurek na tyči se může vžít šest až ideálně dvanáct hráčů. Určení pravidel je na týmu, všeobecně platí jediné, že se hráč nesmí pustit tyče, ke které má ruce připoutané pásy na suché zipy. Hodina na hřišti stojí 1200 korun, pokud je ideální počet hráčů, vyjde to tedy každého na stovku. „Pokud byste snad měli problém sehnat na hru dvanáct parťáků, nevadí. Utvořte šestičlenný tým a dejte poptávku po soupeřích na naši zeď na facebooku,“ dodává Kateřina Losenická.

2606losnovo1

Bočnice je možno si pronajmout jako reklamní plochu.

Tato zvětšenina fotbálku není v Česku první, ale rozhodně je jedinečná a brzy si svůj počin nechají autoři patentovat. „Setkali jsme se s živým stolním fotbálkem loni v Českých Budějovicích a velmi nás to nadchlo. Zjistili jsme, že ještě jeden je i na Lipně. Po pár měsících rozhodování jsme si řekli, že do toho půjdeme. Bratranec je architekt, takže naše představy přenesl na papír,“ popisuje začátky Kateřina Losenická. Protože chtěli s partnerem do detailu propracovaný výtvor, pátrali i v zahraničí a z každého hřiště si „odnesli“ to, co jim přišlo nejlepší. „Pronajali jsme si halu, naučil jsem se svářet. Výsledkem je hřiště o rozměrech 12 x 7 metrů, které můžeme celkem rychle složit i rozebrat a dovézt kamkoliv,“ chlubí se Jan Jordán.

Teambuilding, svatba i pečené sele

Ten, kdo si chce zahrát, se musí domluvit u majitelů na čísle 777 477 796, objednat se lze prakticky na jakoukoliv hodinu. „Je to skvělá zábava i třeba pro firemní večírky, oslavy narozenin či jako teambuilding. Akci jsme schopni připravit na klíč, tedy od posezení, přes občerstvení až po hudbu. Anebo si lidé mohou pronajmout s hřištěm jen zázemí, tedy sezení, pípu na pivo a gril, ostatní si mohou zajistit sami. Vše je na domluvě,“ říká usměvavá dáma s tím, že v tomto areálu jde udělat akci maximálně pro padesát lidí.

Ve výrobě jsou však už další dvě hřiště, která si budou moci zájemci objednat ať už jednorázově na akci, nebo jej formou franšízy bude provozovat na svém pozemku. „Dovezeme, smontujeme, zajistíme proškoleného člověka. Už nyní domlouváme se zástupci okolních měst možnost pronájmu fotbálku na letní akce,“ těší Jana Jordána, že se nápad setkal brzy s úspěchem.

2606losnovo2

Přespolní mohou využít pro vyzkoušení Živého stolního fotbalu výlet na některou z velkých akcí, které se v Mostě pořádají.

Živý stolní fotbálek Losnovo se sice otevřel teprve ve středu, ale autoři už chrlí další nápady, jak své hřiště ještě zdokonalit. „Máme velkou partu přátel a my i oni mají děti, takže plánujeme vyrobit ještě zmenšenou verzi pro prcky, protože toto hřiště je vhodné pro děti až tak od deseti let,“ plánuje Losenická.

Přátelské kontakty navázali navíc i v Budějovicích, kde se s živým fotbálkem poprvé setkali. „Majitele nadchlo, že jsme postavili fotbálek i na severu Čech a plánujeme společně uspořádat nějaké turnaje,“ uzavírá Jordán.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru