OBRAZEM: V Krajské zdravotní se otevírá nové špičkové oddělení, které jí dosud chybělo
Zahájení provozu nového oddělení. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - V mostecké nemocnici, která patří spolu s dalšími čtyřmi největšími nemocnicemi v kraji pod společnost Krajská zdravotní, se otevírá nové oddělení. Bude sloužit pacientům, kteří potřebují podporovat životní funkce, ale již nemusejí být v péči na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO). Jde o vůbec první podobné oddělení v Krajské zdravotní.

Pro koho je oddělení přesně určené? Na anesteziologicko-resuscitačním oddělení pacienti dostanou akutní péči. Jejich stav se zlepší natolik, že již tuto akutní péči nepotřebují, ale zároveň je ještě nutná podpora jejich některých životních funkcí. Přechází do stavu chronické péče a právě o takové pacienty se stará oddělení následné intenzivní péče (NIP) a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (DIOP). Mezi zdravotnickými zařízeními Krajské zdravotní je mostecké oddělení prvním s takovým zaměřením a zároveň je počtem lůžek největším v Ústeckém kraji.

Dalších deset lůžek je v lounské soukromé nemocnici. Některé pacienty bylo nutné směřovat i mimo hranice kraje, do Ostrova nad Ohří.

"Na oddělení je 27 lůžek, rozkládá se na 1000 metrech čtverečných ve dvou patrech," říká předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák (na snímku nahoře). Dvanáct lůžek je na oddělení NIP, patnáct na DIOP. Investice přesáhla 44 milionů korun.

Připravujeme podrobnosti ke vzniku nového oddělení.

360° foto

Fotogalerie

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru