OBRAZEM: Toto je poslední sníh v Ústeckém kraji!
Na Klínovci ještě můžete najít místa se sněhem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Klínovec – Teploty atakující třicetistupňovou hranici připomínají začínající léto. Přesto existuje v Ústeckém kraji místo, kde je ještě sníh.

Vydali jsme se ve středu hledat poslední místo se sněhovou pokrývkou. Uspěli jsme na Klínovci na straně hory spadající již do Ústeckého kraje. Určitě si tam už nezalyžujete, ale nadšenci na bobech by se ještě mohli na několika místech ve stínu stromů svézt. Mokrý a špinavý sníh zůstává na několika desítkách metrů svahu.

Že tu lyžařská sezona skončila nedávno, svědčí ještě kabinky a sedačky lyžařských vleků, které zůstávají na lanových drahách. Lyžaře ale na Klínovci již definitivně vystřídali cyklisté a pěší turisté, které tam ve středu přilákalo příjemných dvacet stupňů ve výšce přesahující dvanáct set metrů.

Foto

1705snih2

1705snih3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru