OBRAZEM: Hasiči i Feuerwehr. Záchranáři měli velké přeshraniční cvičení v ústavu v Krušných horách
Cvičení v Nové Vsi v Horách. Foto: Lukáš Ondroušek
Zajímavosti

Nová Ves v Horách - Po deváté hodině ranní přijala tísňová linka oznámení o tom, že v ústavu sociální péče v Nové Vsi v Horách na Mostecku vznikl požár v kuchyni. Takový byl námět sobotního velkého cvičení Integrovaného záchranného systému, do kterého se zapojili i Němci.

Při fiktivním požáru se tvořilo se příliš mnoho kouře, v budově se nacházelo cca přes padesát lidí a z toho 10 pohřešovaných. Na místo se začaly sjíždět jednotky IZS a začaly s průzkumem budovy. Jako první na místo dorazila jednotka SDH Nové Vsi v Horách, která si před vstupem do budovy nasadila dýchací techniku, protože místnosti byli velmi zakouřené. Poté předali zprávu na operační středisko o pomoc dalších jednotek, zapojeni byli do spolupráce i němečtí sousedé z Deutscheinsiedel a Olbernhau, kteří na místo dorazili až po příjezdu HZS Most, HZS Litvínov, SDH Brandov, SDH Hora svaté Kateřiny a SDH Osek.

Na místě byla zastavena doprava v obou směrech, jak z Německa, tak z České republiky, kdy řídila a odkláněla dopravu litvínovská policie. Na místo byl také ihned vyslán evakuační autobus z HZS Louny, který přepravil 47 osob do bezpečí.

Na místě zasahovaly dva vozy rychlé záchranné služby, které přebíraly zraněné osoby k vyšetření.

Fotogalerie

Autor: Lukáš Ondroušek

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru