Jana Paurová záhadně zmizela před 9 lety. Policie případ stále vyšetřuje
Pohřešovaná Jana Paurová. Foto zdroj: Facebook
Lidé

Slavětín – Bylo 3. února 2013, když se po Janě Paurové (41), matce čtyř dětí, slehla zem. Její zmizení je jedna velká záhada. Zmizela totiž beze stopy, doma po ní zůstal mobil, osobní doklady a hlavně čtyři malé děti a manžel. Právě ten zmizení ženy o dva dny později nahlásil.

CO SE STALO, NEŽ ŽENA ZMIZELA?

V pátek, dva dny před tím, než se po Janě Paurové slehla zem, ji přišel úřední dopis. Měla se následující pondělí dostavit na policii a podat vysvětlení ohledně udajného týrání se strany manžela, na které upozornily sociální pracovnice. Na policii ale místo ní přišel její muž a nahlásil, že manželka zmizela.

NA TĚLE MĚLA MODŘINY A PODLITINY

Případ týrání Jany Paurové se dostal až k soudu. Podle obžaloby ji měl její muž týrat minimálně od roku 2012.

Soud se táhl několik měsíců a vypovídala u něj řada svědků. Mnoho z nich potvrdilo, že jí měl manžel bít. „Když jsme to chtěli řešit, řekla, že nechce, že by to pak bylo ještě horší,“ řekla tehdy u soudu Naděžda Vavřincová, maminka Jany Paurové s tím, že se její dcera svého muže bála.

Paur modřiny a podlitiny na těle jeho manželky vysvětloval tím, že hodně pila a zranění si měla způsobit tím, že opilá často padala na zem nebo ze schodů.

Že to nebylo rozhodně harmonické manželství, to potvrdili i další svědci. „Slyšel jsem, jak se hádali, šel jsem okolo jejich baráku a slyšel to. Nerozuměl jsem o čem ta hádka je, ale bylo slyšet jak na sebe křičí,“ uvedl u soudu svědek Michal Kopecký.

Paur od lounského soudu odešel s dvouletou podmínkou. Krátce po zmizení manželky měl inzeráty na různých seznamkách, kde hledal ženu, která má ráda děti.

328070 455420014505655 1831516992 o ab9d7

Jana Paurová. Foto: FCB

ČEKALA ÚDAJNĚ PÁTÉ DÍTĚ

Podle otce Jany Paurové začaly problémy poté, co se přestěhovala s manželem do Slavětína. Žena ale o nich nesměla mluvit, bála se. „U kafe mi jednou říkala, co jí všechno dělá. Bije jí, znásilňuje a dokonce i na ní v noci močí a kálí,“ řekl u soudu Jaromír Vavřinec.

Jana Paurová měla být, podle něj, v době jejího zmizení opět těhotná. „Stála u cirkulárky a řezala dřevo. Řekla mi, že je těhotná, že jí znásilnil,“ uvedl tehdy otec hledané ženy. „Je to samá lež, co tu říká pan Vavřinec,“ bránil se tehdy u soudu Paur.

32013 103993809648279 1213497 n d5631

Jana Paurová. Foto: FCB

POLICEJNÍ VYŠETŘOVÁNÍ

Policie po Janě Paurové pátrá už 9 let. Ihned po nahlášení jejího zmizení vyrazily stovky policistů do terénu a prohledávali okolí Slavětína. Do pátrací akce byli nasazeni i policejní psi a vrtulníky s termovizí. Po ženě ale nikde žádné stopy.

Policisté prohledali kompletně celý dům, sklepy i zahradu. Žádnou stopu ale nenašli. Manžel i dva synové byli několikrát na výslechu. Paur měl podstoupit dokonce i detektor lži. Výslech se ale nekonal, protože se muž zhroutil.

Psychické problémy měl i mladší ze synů. Toho několik let měli v péči rodiče Jany Paurové.

388197 143434419143741 1059264569 n 6f257

Jana Paurová. Foto: FCB

POLICISTÉ SE DO SLAVĚTÍNA VRÁTILI PŘED DVĚMA LETY

V srpnu 2020 se to ve Slavětíně opět hemžilo policisty. Konkrétně se jednalo o detektivy z elitního policejního týmu Tempus. Ten se zabývá neobjasněnými případy. Detektivové opět prohledali celý dům. Do akce byli znovu nasazeni policejní psi. Na místě byl i specialista, které měl u sebe přístroj na skenování. Policisté dokonce nechali i vyprázdnit odpadní jímku u domu. Pomocí bagru prohledali i zahradu. Vše ale bez výsledku.

Pátrání pak pokračovalo na podzim. V říjnu do Slavětína nechali detektivové přivést i velký bagr od hasičů. Ten překopal skládku za vesnicí.

U obou policejních akcí byl po celou dobu přítomen i Pavel Paur.

SOUČASNOST

Jana Paurová je stále v policejní databázi pohřešovaných osob.  

„Případ stále šetříme a v současné době nemáme žádné nové informace ke zveřejnění. Vyšetřovacích verzí obvykle bývá několik a Policie ČR zpravidla u takto náročných kauz nekomentuje své postupy,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia ČR Irena Pilařová.

Jana Paurová. Foto: PČR

Paurová 14836

 
 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru