Strejdové a tety z komořanské teplárny vzali děti z kojeneckého ústavu do chomutovské zoo
Foto: UE
Lidé

Komořany - Již popáté se sešli zaměstnanci komořanské teplárny před branami Kojeneckého ústavu v Mostě, aby se stali náhradními tetami a strýčky pro tamní děti. Tak jako loni vyvezlo 15 dobrovolníků teplárenské společnosti opuštěné děti do chomutovského zooparku na výlet.

„Zařízení jsme nabídli pomoc již na jaře letošního roku, ale vzhledem k epidemii COVID-19 nám bylo s politováním sděleno, že letos s námi z bezpečnostních důvodů prckové nikam nevyrazí. Naštěstí jsme to nevzdali ani my, ani vedení kojeneckého ústavu a po uvolnění bezpečnostních opatření jsme se dohodli na spolupráci. Akce se zúčastnilo 15 dobrovolníků, z toho 4 muži, kteří se dětem věnují již pravidelně. Máme pocit, že některé děti se nám již začínají vizuálně podobat,“ sdělila s úsměvem Miloslava Kučerová, tisková mluvčí společnosti.

Vrchní sestra Irena Jeřábková ocenila pomoc dobrovolníků hned při úvodním přivítání: „Co na to říci? Moc, moc děkujeme za vaši pomoc. Jsme vždycky strašně rádi, když můžeme vyvézt více dětí najednou a někam dál, než jen do okolí. K tomu je však potřeba více rukou. Doufám, že vše proběhne hladce.“ Poté rozdala všem přítomným roušky.

Po návratu čekal na zaměstnance e-mail, ve kterém kromě poděkování zaznělo i přání o pokračování spolupráce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru