VIDEO: Věčný frajer Bourák se natáčel v Ústeckém kraji, teď se tu film slavnostně ukázal lidem
Slavnostní premiéra v Ústí. Uprostřed Ondřej Trojan. Foto: e-deniky.cz
Lidé

Ústí nad Labem - Filmový Bourák se vrátil do Ústeckého kraje, kde se loni natáčel. V Ústí nad Labem si ve Veřejném sále Hraničář odbyl svoji slavnostní premiéru. Při premiérové projekci nechyběli ani autoři filmu.

Nová komedie Ondřeje Trojana láká diváky na Ivana Trojana roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce.

Snímek se natáčel v Ústeckém kraji, na Šluknovsku, za výrazného přispění Filmové kanceláře Ústeckého kraje (FKÚK). Filmaři si v poslední době region oblíbili nejen kvůli výborné spolupráci s FKÚK, ale také díky rozmanitým a atraktivním lokalitám, které můžeme nabídnout. Proto kraj chystá nový dotační titul právě na filmařské pobídky.

https://www.youtube.com/watch?v=1oF8rRd7_3w

„V rozpočtu máme připravený minimálně milion korun na podporu audiovizuální tvorby v Ústeckém kraji. Je to malá pobídka filmařům, kteří se k nám rádi vracejí i díky skvělé práci filmové kanceláře. Ta jim pomáhá vytipovat ty nejvhodnější lokality, anebo třeba vyjednávat s místními samosprávami a úřady. Dotace podpoří vznik nových filmů a peníze pak štáb zase utratí u nás, u místních dodavatelů,“ vysvětlil náměstek pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš.

Produkce filmu Bourák po celém kraji navštívili také zdravotníci, pracovníci v sociálních službách a další, kteří dostali vstupenky jako poděkování od Ústeckého kraje za svou mimořádnou a obětavou práci v době pandemie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru