Tomáš vyrostl v dětském domově, teď dokončil vysokou školu v USA a řeší, jak se kvůli pandemii dostane zpět domů
Foto: archiv dětského domova
Lidé

Tuchlov – Jeden z adeptů Dětského domova v Tuchlově na Teplicku, Tomáš Dandáš, je úspěšným mladým mužem, který v uplynulých dnech dokončil studia na vysoké škole Luther College v USA. Na vysokou školu se dostal po absolutoriu střední školy v Kostarice.

Tomáš, kterého do domova přivezli jako tříleté dítě, dosáhl úspěchu tvrdou prací a tím, že šel cílevědomě za svým snem. Ze všech svěřenců je v Tuchlově nejdéle. A dodnes si vybavuje den, kdy stál poprvé na prahu dětského domova s malým batůžkem. Od té doby je tuchlovský dětský domov pro něho skutečným domovem.

V tuto chvíli ale Tomáš řeší problém, jak se z Ameriky dostat zpátky domů. „Už o tom jednáme týden. S Tomášem jsem neustále v kontaktu,“ řekl nám ředitel domova Jan Blažek. Řada letů se podle jeho slov vzhledem k celosvětové situaci ruší. Některé z linek vůbec nelétají a cestování obecně je velmi komplikované. „Jsem v jednání s americkou, německou a holandskou ambasádou. Původně jsme chtěli, aby přiletěl do Drážďan, kde bychom si ho vyzvedli. To ale nevyšlo. Teprve nyní to konečně vypadá nadějně a Tomáš se bude moci vrátit v sobotu domů.“

Podle informací Jana Blažka odletí jeho svěřenec v pátek 22. května z Chicaga do Amsterodamu. Z Amsterodamu potom přiletí v sobotu do Prahy, kde už na Tomáše bude ředitel domova čekat. „V domově máme jeden volný malý byt, kde zatím Tomáš zůstane v karanténě. Necháme mu pak udělat testy, abychom věděli, jak je na tom. Už se na něho všichni těšíme,“ dodal Blažek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru