TIPY NA VÍKEND: Kde se zabavit v kraji a okolí uprostřed ledna?
Ilustrační foto. Zdroj: město Chomutov
Co se chystá

Ústecký kraj - Divadelní představení, špičková házená, koupání ve studené vodě. Nebo třeba výstava o pekařství. Přinášíme několik tipů na zábavu v Ústeckém kraji uprostřed ledna.

Mostecko

Dlouhý, Široký a Bystrozraký

14. 1. 2023 17:00, Divadlo rozmanitostí

  • Pohádka na motivy Karla Jaromíra Erbena. Dlouhý, Široký a Bystrozraký jsou přáteli, kteří tak trochu nezapadají. Sledujte jejich příběh plný odvahy, síly a vzájemné podpory. Představení se hraje i od 10:00 tentýž den. Vhodné pro děti od 4 let.
  • Vstupné: 140 Kč

Chomutov

DHK Baník Most X Brest Bretagne Handball

14. 1. 2023 16:00, Rocknet Aréna Chomutov

  • 11. kolo Ligy mistryň v házené žen proběhne v sobotu 14. 1. 2023 od 16:00 v chomutovské Rocknet Aréně. Přijeďte zafandit Černým andělům v boji proti francouzskému týmu a podpořit je v jejich úspěšné házenkářské cestě.

Otužování na Kamencovém jezeře 

14. 1. 2023, Kamencové jezero v Chomutově

  • Na chomutovském Kamenčáku se můžete otužovat, a to vždy úterky a čtvrtky mezi třetí a čtvrtou odpoledne, v sobotu můžete dorazit mezi osmou a dvanáctou. Jde o první molo od otvické pláže.

Teplicko

Příběh jednoho pekařství

4. 11. 2022 - 12.2.2023, Jízdárna teplického zámku

  • Výstava přibližuje existenci a provoz pekařství a cukrářství v Teplicích – Šanově ve 20. a 30. letech 20. století. Pekařství se nacházelo v domě „Zum Abendstern“ čp. 306/15 v ulici U Kamenných lázní. V tomto domě je doloženo pekařství již v 70. letech 19. století. Brzy po roce 1900 se majitelem domu stala rodina Kaschikových, která zde provozovala svůj podnik až do 2. světové války.
  • V červnu 1998 nabídla tehdejší majitelka domu Alžběta Parmová teplickému muzeu ke koupi soubor dochovaných předmětů z bývalé provozovny pekařství a předměty běžné potřeby rodiny Kaschikových. Teplické muzeum tak bylo obohaceno stovkami předmětů, ze kterých byla výstava uspořádána.
  • Jako doplňkový materiál k výstavě byla vydána brožura s vybranými prvorepublikovými recepty, kterou každý návštěvník obdrží ke vstupence.

Ústecko

My děti ze stanice ZOO

15. 1. 2023 od 19:00 hodin, Činoherní studio města Ústí nad Labem

  • dramatizace známého knižního bestselleru o životě patnáctileté Christiany

Lounsko a Žatecko

Koncert Lenky Dusilové

14. 1. 2023, 19:00, Žatec

  • Nenechte si ujít koncert známé zpěvačky Lenky Dusilové. Ta vystoupí tuto sobotu v Galerii Sladovna v Žatci. Koncert začíná v 19 hodin.
  • Vstupné je 290 korun.

Výstava Vojtěcha Šelemby

15.1. 2023, 16:00, Žatec

  • Medelův dům v Žatci pořádá výstavu kreseb Vojtěcha Šelemby. K vidění budou jeho práce, která autor vytvořil ve věku od 6 do 9 let. Nebude chybět ani krátké hudební vystoupení na trubku a piano.
  • Vstupné zdarma

Karlovarsko

Zimní prohlídky Chebského hradu

14. a 15. 1. 2023, 10:00, Cheb

  • Chebský hrad je otevřen pro veřejnost i v zimě. Z důvodu nezbytné ochrany jsou sice veškeré hradní interiéry uzavřeny, hrad je přesto přístupný. Návštěvníci si můžou prohlédnout celé nádvoří s expozicí starověké a středověké mechanické artilerie, torzo románského paláce nebo pevnostní val.
  • Vstupné je 100 korun, snížené 50, rodinné 250 korun.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru