15 TIPŮ NA VÍKEND: Rozsvítí se vánoční stromy, začínají trhy a vánoční koncerty. Kam vyrazit?
Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj - Přinášíme opět několik zajímavých víkendových tipů, tentokrát se nesou v adventním duchu. Vyrazíte na rozsvícení vánočního stromu ve vašem městě, adventní trhy, nebo třeba koncert?

Mostecko:

Christmas Cup

26. 11. 2022 10:30, Sportovní hala Most

  • Ve sportovní hale v Mostě se v sobotu 26. listopadu uskuteční Christmas Cup, významný mezinárodní turnaj v kickboxingu Bohemia Open a Fight Open. Bude se zde bojovat v kategoriích: Fighting, Grappling, MMA light, Kick light, Fighting fullcontact, Light contact, Point fighting, Hard kata, Self defense a Ribbons getting. Přijďte podpořit nadané soutěžící.
  • Vstupné: 150 Kč

Adventní koncert

26. 11. 2022 17:00 - 18:00, kostel Nanebevzetí Panny Marie v Mostě

  • Statutární město Most pořádá každoroční Adventní koncert v mosteckém děkanském kostele. Přijďte si poslechnout krásné vánoční písně v podání Kateřiny Brožové s jedinečnou vánoční atmosférou, kterou kostel vykouzlí. Vzhledem k prostorům konání akce, doporučujeme, aby byli návštěvníci teple oblečeni.
  • Vstupné: zdarma

Rozsvícení vánočního stromu

27. 11. 2022 16:00, 1. náměstí

  • O první adventní neděli se na mosteckém 1. náměstí slavnostně rozsvítí vánoční strom města Mostu. Od 16:00 hodin vystoupí Pavel Callta a od 17:05 hodin Pokáč. Samotné rozsvícení stromu proběhne v 17:00 hodin. Během akce si budete moci koupit něco na zahřátí na probíhajících vánočních trzích či si zabruslit na přilehlém venkovním kluzišti.
  • Vstupné: zdarma

Chomutovsko:

Otevření vánočních trhů a slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Kadani

26.11.2022 10:00 Kadaň

  • V sobotu 26. listopadu se na Mírovém náměstí v Kadani v 17 hodin slavnostně rozsvítí vánoční strom. Již od 10. hodiny ráno bude připraven doprovodný program a otevřou se místní vánoční trhy. Program bude probíhat na několika místech - na tržišti, na pódiu, v podloubí u Galerie Josefa Lieslera a v kostele. Představení na pódiu bude zakončeno adventním koncertem Bohuše Matuše. Nakonec bude ohňostroj.
  • Vstup: zdarma

Chomutovské Vánoce (otevření vánočních trhů, ledové arény a slavnostní rozsvícení vánočního stromu)

27.11.2022 10:00 Chomutov

  • V Chomutově začínají Chomutovské vánoce v neděli 27. listopadu, kdy se od 10 hodin otevřou vánoční trhy a ledová aréna. Vánoční strom se pak slavnostně rozsvítí v 17 hodin v městském parku. Připraven je doprovodný kulturní program. Vystoupí pěvecký sbor Comodo, který zazpívá v hudebním altánu. Akce vyvrcholí ohňostrojem, který bude odpalován z bývalého fotbalového hřiště.
  • Vstup: zdarma

Teplicko:

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Bílině

26.11.2022 15:00 Bílina

  • V sobotu 26. listopadu 2022 od 15 hodin na Mírovém náměstí v Bílině začne program spojený se slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Akci pořádá Kulturní centrum Bílina ve spolupráci s Divadlem V Pytli. Můžete se těšit na hudební vystoupení Pavla a Kaci a také na vystoupení dětí z bílinských mateřských škol. Celá akce vyvrcholí samotným rozsvícením vánočního stromku v 18 hodin. Po celý den bude otevřený stánkový prodej.
  • Vstup: zdarma

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Krupce

27.11.2022 12:00 Krupka

  • V neděli 27. listopadu od 17 hodin se v Krupce před městským úřadem slavnostně rozsvítí vánoční strom. Doprovodný program je naplánovaný už od 12 hodin, kdy začínají dětské dílny Domu dětí a mládeže. K vidění bude i divadelní představení souborů Bodlo a Bodlinka, vystoupí žáci Biskupského gymnázia, místních ZŠ a MŠ a Základní umělecké školy.
  • Vstup: zdarma

Lounsko:

Exkurze do třetihor

26.11. 2022, 9:00, Tuchořice

  • Muzeum v Lounech pořádá další, v pořadí již 12.exkurzi s přírodovědci. Tentokrát to bude do nejznámější paleontologickou lokalitu Lounska v Tuchořicích, bohatou na měkkýší a savčí faunu v třetihorních sladkovodních vápencích. Dále členy exkurze čeká památný dub v Tuchořicích, menhiry v okolí či údolí Hasiny u Lipence. Sraz 26. 11. 2022 v 9.00 na návsi v Tuchořicích.
  • Vstupné je dobrovolné.

Svatokateřinské prohlídky a klavírní recitál na zámku

26.11.2022, 10:00, Zámek Krásný Dvůr

  • Nenechte si ujít netradiční Svatokateřinské prohlídky zámeckých interiérů. Provázet bude kastelánka zámku Michaela Hofmanová. Návštěvníci se dostanou také do míst, která nejsou běžně přístupná. Připraveny jsou dvě mimořádné prohlídky pro skupiny 25 osob. První začíná v 10.00 hodin a druhá ve 14.00 hodin.
  • Vstupné je 190 korun
  • Pro milovníky kvalitní hudby připravila správa zámku také na sobotu 26. listopadu Podvečerní Rendez-vous – klavírní recitál Michala Maška, který v pouhých šestnácti letech natočil jako první Čech slavné Bachovy Goldberg variationeny. Koncert začíná v 17.00 hodin.
  • Vstupné je 150 korun

Rozsvícení vánočních stromů

  • 27.11.2022 většina měst a obcí na Lounsku rozsvítí své vánoční stromy. Slavnostní rozsvícení bude například v Lounech, Žatci nebo v Podbořanech.
    Programy akcí v těchto městech najdete na našich webech: e-zatecko.cz nebo e-lounsko.cz

Ústecko:

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Ústí nad Labem

27.11.2022 16:30, Ústí nad Labem

  • Na adventních trzích na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem bude vánoční strom rozsvícen v neděli 27. listopadu v 16:30. Těšit se můžete na spoustu dobrého programu - například na Josefa Vágnera a dětský pěvecký sbor Ústecké Bambini.

Děčínsko:

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Děčíně

27.11.2022 17:00, Děčín

  • V Děčíně se vánoční strom rozsvítí v neděli 27. listopadu od 17 hodin pod městskou knihovnou. Město láká jak na vánoční stánky, tak i na bohatý kulturní program. Ten se skládá z loutkového Sváťova dividla, vánoční pohádky od Divadla Krabice Teplice, vystoupení dvou děčínských pěveckých sborů – Pomněnky a Pěvecký sbor Gymnázia Děčín, nebo pražské skupina MarZ. Adventní večer uzavře vánoční koncert zpěváka Daniela Hůlky a jeho dlouholetého přítele, multiinstrumentalisty Jiřího Škorpíka.

Litoměřicko:

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Litoměřicích

27.11.2022 18:00, Litoměřice

  • Tradiční rozsvícení vánočního stromu v Litoměřicích proběhne v neděli 27. listopadu v 18 hodin na Mírovém náměstí. Bohatý kulturní program si však můžete přijít vychutnat již od 15 hodin. Těšit se můžete na Pěvecký sbor Hlásek, Terezčiny vánoční hrátky a soutěžení, Dopis Ježíškovi - Divadlo MIM o.s., Vánoční koncert Standy Hložka nebo Podřipský žesťový kvintet.

Karlovarsko:

Vánoční trhy v Karlových Varech

26.11.2022, Karlovy Vary

  • Sváteční atmosférou bude protknuta celá lázeňská trasa od hotelu Thermal až na Divadelní náměstí. Středobodem dění bude Mlýnská kolonáda, kam budou situovány městské vánoční trhy. Vánoční strom najdou návštěvníci u lázeňského hotelu Thermal. Dopravu zajistí vánoční autovláček. Návštěvníci se také mohou těšit na vánočně nazdobený autobus a lanovku.
  • Vstupné zdarma
  • Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne 27.11.2022 na ploše před hotelem Thermal.


Muzejní adventní trh

26.11.2022, Cheb

  • Již tuto sobotu začíná v Chebu tradičním muzejním adventním trhem s bohatým doprovodným programem, a to ve všech prostorách muzea. Návštěvníci si budou vybírat ze široké nabídky rukodělných výrobků, jako například drobných hraček, zajímavých šperků, háčkovaných a paličkovaných vánočních ozdob a interiérových drobností, tradičního i méně tradičního vánočního cukroví a perníků. Nebudou chybět ani vystoupení dětí z místních mateřských a základních škol.
  • Vstupné neuvedeno
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru