CHYSTÁ SE: Miniaturní muzejní noc a Den evropského dědictví v Chomutově
Ilustrační foto CC0
Co se chystá

Chomutov - Již tuto sobotu chystá Oblastní muzeum v Chomutově dvě velké akce pro veřejnost. Hlavním tématem budou portrétní miniatury. Vstup na obě akce je po celý den zdarma.

Od 9 do 22 hodin bude pro návštěvníky zdarma otevřena stálá expozice gotiky a středověkých prostorů, Mnišský dvorek, Fialův pohyblivý betlém a výstava portrétních miniatur. To všechno najdete na radnici na náměstí 1. máje. Bezplatně navštívit bude možné také kostel sv. Kateřiny a radniční sklepení.

Druhá část akce se bude konat v hlavní budově muzea v Palackého ulici. Tam si budou moci návštěvníci prohlédnout od 9 do 17 hodin Hvězdářskou věž a během této doby i pozorovat slunce. Vrcholem bude mezi 21. a 22. hodinou noční výstup na věž.

Můžete se tak těšit na komentované prohlídky, spoustu zajímavých věcí z historie i současnosti a když se vám během Muzejní noci na radnici povede splnit jeden „miniaturní" úkol, dostanete za něj sladkou „mini" odměnu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru