Výstaviště Louny chystá na velikonoční víkend Dům a zahradu. Co vše vás tu od čtvrtka až do neděle čeká? Podívejte se
Výstaviště v Lounech.
Co se chystá

Louny - Dvacátý čtvrtý ročník výstavy pro všechny zahradníky, kutily, milovníky příjemného bydlení. Výstava Dům a zahrada proběhne ve velikonočním období od čtvrtka 14. dubna do neděle 17. dubna. Smyslem výstavy je, aby návštěvník našel vše na jednom místě od zahrady až po bydlení a zároveň si užil velmi příjemné prostředí lounského výstaviště, které se nachází v nádherném lesoparku obtékajícím řekou Ohře.

Co návštěvníci na výstavě najdou?

Je to výstava Dům a zahrada, takže není určena jenom pro zahrádkáře, ale i pro ty, kteří plánují rekonstrukci bytu, domu, uvažují např. o stavbě zahradního domku, pergoly, zakládají zahradu nebo jenom hledají inspiraci. V nabídce budou stavební materiály, dřevostavby, pergoly, firmy z oblasti vytápění, prodejci nábytku a interiérových doplňků a mnoho dalšího. Nabídka bude opravdu široká.

Jaký je zájem vystavovatelů?

Letošního ročníku se zúčastní asi tři sta vystavovatelů, výstaviště bude zaplněno do posledního místa a je to asi maximum, které se do areálu vejde. Těší nás, že i po dvouleté pauze se asi 70 % vystavovatelů vrátilo. Stálí vystavovatelé samozřejmě každý rok přivezou něco nového, a proto se i letos můžete těšit na plno novinek a zajímavostí.

Odkud jsou nejčastěji?

Vystavovatelé jsou z celé republiky, ale jezdí k nám i vystavovatele z Polska a Slovenska. Snažíme se výstavu dělat tak, aby si každý našel to své a odcházel spokojený a hlavně, příští rok přišel zase.

edeniky 2548

Jak je to s návštěvníky, odkud k vám přijíždějí?

Většina návštěvníků přijíždí z okruhu šedesáti, sedmdesáti kilometrů od Loun. Takže z Ústí nad Labem, Mostu, Chomutova, ze Slaného, z Karlových Varů, Prahy. Můžu říct, že ta více než dvacetiletá tradice je znát a speciálně na této dubnové výstavě je návštěvnost vyšší a vyšší. Poslední ročník navštívilo přes 39 tisíc návštěvníků. Největší návštěvnost je vždy v sobotu, může se proto stát, že je problém s parkováním a s průjezdností města. Rádi bychom apelovali na návštěvníky, aby si zvolili jiný den, ideálně čtvrtek nebo neděli, případně pátek, kdy si vše projdou v klidu a víc si to užijí.

O co je největší zájem?

Jednoznačně o kytičky, o sadbu, o letničky, trvalky. Velká část návštěvníků přijíždí nejenom nakupovat, ale také pro radu, jak se o rostliny starat, jak zkombinovat různé druhy, protože samotní vystavující pěstitelé jsou odborníci, kteří o tom svém sortimentu vědí nejvíc a umí poradit. Můžu říct, že o „pěstitelské poradenství“ je mezi návštěvníky velký zájem.

Určitě bych doporučila se po výstavě ještě zdržet ve městě Louny. Louny jsou městem s bohatou historií, krásným náměstím a okolními uličkami. Chrám sv. Mikuláše, dílo architekta Benedikta Rejta, patří k vrcholným dílům české pozdní gotiky a tvoří působivou dominantu města. Z jeho vyhlídkové věže může návštěvník detailně shlédnout historické centrum města. Současně se mu nabídne pohled na malebné kopce Českého středohoří.

edeniky 2550

Jaká je cena vstupenek?

Vstupné pro dospělého je 80,- Kč, důchodci a děti od 6 do 15 let zaplatí 60,- Kč, rodinné vstupné je 260,- Kč. Výstava potrvá od čtvrtka 14. dubna do neděle 17. dubna. Otevřeno je každý den od 9 hodin do 17 hodin. Během výstavy u mnoha vystavovatelů návštěvníci nakoupí za zvýhodněné výstavní ceny. Naším cílem je, aby každý ročník byl zajímavý, abychom přinášeli co nejširší kvalitní nabídku a návštěvníci odcházeli spokojeni. Těšíme se na Vás?.

Další informace najdete na našich webových stránkách www.vystavydiamantexpo.cz a na facebooku https://www.facebook.com/vystavistelouny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru