ilustrační foto, zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Roční poplatek za odpad zůstane v Jirkově stejný i v roce 2022. Včera o tom jednohlasně rozhodli zastupitelé. Lidé v Jirkově tak budou platit i v příštím roce za odpad 508 korun, stejně jako tomu bylo doposud.

Město tento poplatek nezvýšilo už několik let, přestože náklady na odpadové hospodářství stále rostou. Za odpad se v Jirkově ročně vybere přibližně 8,5 miliónů korun, přičemž náklady v současnosti činí zhruba 24 miliónů korun. Město tudíž doplácí na odpad kolem 15,5 miliónů korun za rok.

Přesto si radní ani zastupitelé nedokážou představit, že by schválili navýšení poplatku za odpad v době, kdy rostou ceny energií, zdražují hypotéky a nad vším „visí strašák“ covidu. „V takové situaci nechceme občanům přitížit tím, že bychom jim ještě zdražili odpad,“ zdůvodňuje místostarostka Dana Havlátková Jurštaková.

Zastupitelstvo dále schválilo aktualizaci obecně závazné vyhlášky o pravidlech pro pohyb psů na veřejných prostranstvích. Nově obsahuje výjimku pro psy vycvičené pro výkon speciální služby, na něž se omezení pohybu nevztahuje.

Zastupitelé se zabývali také podporou sportu v roce 2022. Mezi sportovní organizace a jednotlivce město rozdělí celkově 3,4 miliónu korun, tedy stejně jako letos.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru