Policista Roman Jedlička zemřel před třinácti lety, když pronásledoval vraha
Pietní akt k uctění památky Romana Jedličky. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Právě uplynulo třináct let od okamžiku, kdy v Chomutově podpraporčík Roman Jedlička přišel při pronásledování vraha Romana Postla o svůj život.

Každoroční vzpomínky, která se koná na místě této tragické události v Palackého ulici, se opět kromě příbuzných zúčastnilo i vedení chomutovské policie, ředitelé územních odborů Most a Louny a Romanovi kolegové a kamarádi.

Památku zesnulého policisty přijeli uctít i ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje Jaromír Kníže s náměstkem Zbyňkem Dvořákem.

Ředitel v krátké řeči vyzdvihl statečnost podpraporčíka Jedličky, pronesl děkovná slova a vyjádřil mu úctu. Současně vyslovil přání, aby k takovýmto smutným událostem nedocházelo, informovala mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Osmadvacetiletý policista zahynul v září 2008 při pronásledování vraha. Ten v Ústeckém kraji postupně zabil spolumajitele strojírenské firmy z Teplic a mladého brigádníka na čerpací stanici v Ústí nad Labem. Následně o den později dvacetiletého Vietnamce v chomutovském baru a při pronásledování pak vrah smrtelně postřelil také 28letého policistu Romana Jedličku. Sám byl též postřelen a později v nemocnici zemřel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru