V Klášterci nad Ohří se zastaví běžci s mezinárodní Mírovou pochodní. Nést ji můžete i vy
ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Klášterec nad Ohří - Ve středu 11. srpna se mezi 12:30 a 13:30 před sala terrenou zastaví běžci mezinárodního mírového běhu s pochodní, kterou můžete nést i vy.

Ráno startují ze Žatce a večer končí na Božím Daru. Kolem poledne na ně můžete počkat u rašovické lávky a doprovodit je po cyklostezce ke kláštereckému zámku.

Komu se běžet nechce, může mírovou štafetu u sala terreny zkrátka přivítat. Štafeta se po krátkém občerstvení přesune na náměstí, kde bude vyhlášen Mírový strom. I přes náměstí můžete "vyslance přátelství a míru" doprovodit před jejich cestou do Vítězné ulice, kudy budou pokračovat přes Kláštereckou Jeseň do Krušných hor.

Peace Run je nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 140 zemí světa. Posláním běhu je vytvářet a šířit atmosféru přátelství, míru, porozumění. Současně překonávat hranice mezi lidmi nejrůznějších národů, přesvědčení a hranice v nás samotných. Je inspirací k hledání toho, co ve skutečnosti vyjadřuje slovo “mír” a jak jej může každý z nás v běžném životě naplňovat. Toto vše symbolizuje Mírová pochodeň.

Mezinárodní tým běžců ji nese a předává všem, kteří se chtějí k této myšlence připojit. S Mírovou pochodní můžete běžet nebo ji na chvíli podržet a vložit do ní své přání pro svět. Přidáte se tak k mnoha významným osobnostem a k milionům lidí na celém světě, kteří drželi pochodeň od vzniku Mírového běhu v roce 1987.

0408klasterec

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru