Komu chyběly třicítky, může jásat. Tropy se totiž vrací!
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Po teplotně podprůměrných dnech, kdy teploměry v Čechách, na Moravě a ve Slezsku ukázaly až -1,9 °C (na šumavském Březníku), zatímco na Britských ostrovech hlásaly rekordní hic (v Severním Irsku hned 3krát padl absolutní teplotní rekord: 17. července 31,2 °C, 21. července 31,3 °C a 22. července 31,4 °C – hezky desetina po desetině, jako kdyby severoirské počasí trpělo autismem), se vrátí léto. A pospíší si, aby stihlo víkend.

23. července: Maxima 23 až 27 °C, minima 15 až 11 °C. Většinou polojasno až oblačno beze srážek, k večeru/večer opět ubývání oblačnosti až na jasno.

24. července: Maxima 25 až 29 °C, minima 17 až 13 °C. Převážně jasno až polojasno beze srážek, večer od západu oblačnosti přibude, ale pršet z ní nebude (na 95 %).

25. července: Maxima 25 až 29 °C, minima 20 až 16 °C. Spíše oblačno, přechodně i polojasno (prostě mraků dost) a místy se objeví přeháňky a v první řadě bouřky.

26. července: Maxima 23 až 27 °C, minima 18 až 14 °C. Zprvu spíše pod mrakem, po obědě více sluníčka, tj. polojasno až skoro jasno. Ojediněle bouřky, jen ojediněle.

Abychom si to shrnuli: Pátek a sobota v suchu, v neděli holt růst kupovitých oblaků a tvorba bouřek, no a v pondělí zase hurá do práce, takže... Také je jisté, že 24. a 25. července na pár místech padne tropická třicítka. Možná si ale pamatujete, že předloni bylo mnohem, mnohem tepleji. Vlastně, mnohde byl zaznamenán nejteplejší 24. a 25. červenec za posledních x desítek let. A to třeba v Žatci, který naměřil až 35,9 °C, nebo v Teplicích, kde bylo až 36,5 °C, či v Ústí nad Labem, tam měli až 36,9 °C.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru