Jak vypadá život za mřížemi? Zkuste si to! Do Jirkova přijede speciální protidrogový vlak
Interiér jednoho z vagonů připomíná celu. Foto: Revolution train
Co se chystá

Jirkov - Speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, interaktivní projekt zacílený na lidské smysly a též funkční protidrogová prevence. To vše je Revolution Train, který přijede do Jirkova.

6 vagónů, 4 kinosály, 8 interaktivních místností a skutečný příběh o drogové závislosti ... i letos bude program protidrogového vlaku vyhrazen v dopoledních hodinách pro žáky základních škol, odpoledne od 15:30 do 18:00 pro veřejnost, a to v pondělí 21. června na jirkovském vlakovém nádraží.

Program ve vlaku trvá 70 minut. Je doporučena rezervace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 608 405 080. Vstup je zdarma. 

Cílovou skupinou programu jsou děti ve věku od 12 do 17 let. Mladší děti 10 – 12 let mohou program navštívit v doprovodu rodičů.

Protidrogový vlak je unikátní projekt zážitkového vzdělávání založený na smyslovém prožitku a interaktivitě. Vlakovou soupravu tvoří celkem šest vagonů. Vagony jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají jeho účastníky.

Cílem je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka a efektivně tak ovlivnit jeho pohled na zdravý životní styl i prevenci závislostního chování. Silný prožitek vytváří dětem hranice, které nepřekročí. Jedná se o funkční, inovativní a interaktivní prevenci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru