Klášterec zve na víkend: Setkejte se s hrabětem Thunem nebo vyrazte na Šumburk
Zřícenina hradu Šumburk. Foto zdroj: FB Město Klášterec nad Ohří
Co se chystá

Klášterec nad Ohří - V sobotu a v neděli připravili v Klášterci netradiční komentované prohlídky dvou významných památek.

V sobotu 11. července se můžete v 11 a ve 13 hodin setkat s hrabětem Michaelem Oswaldem Thunem u hlavní brány do zámeckého parku. Společně s Miloslavou Koubovou vás David Kodytek provede po unikátní barokní památce – výklenkových kaplích Sedm bolestí Panny Marie.

V neděli 12. července se můžete vydat na nedalekou zříceninu hradu Šumburk. Sraz je ve 13 a v 15 hodin u cedule pod hradem. Dozvíte se spoustu zajímavostí z historie hradu, o legendách či postupné opravě hradu. Můžete si také opéct špekáčky. Veškeré komentované prohlídky jsou zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru