Kapela -123min. představí v Chomutově svou poslední desku LES
Formaci tvoří trio vysoce respektovaných muzikantů: Zdeněk Bína (zpěv, kytara), Fredrik Janáček (basa) a Dano Šoltis (bicí). Foto: Zdeněk Bína
Co se chystá

Chomutov - Legendární trio -123min. představuje videoklip k písni Komár z posledního alba LES. Kamery se ujal renomovaný tvůrce Marek Bliss. Skupina natáčela v jejich zkušebně a v klipu hrají i děti muzikantů. Na jaře vyjede kapela na druhou část turné k desce LES a zahraje také v pražském Jazz Docku.

LES vyšel v září loňského roku a byl první deskou po deseti letech. Nahrávka v sobě nese symboliku přátelství, které mezi sebou trojice hudebníků má. Nyní -123min. doprovodí album videoklipem ke skladbě Komár, oficiální video k písni kapela nenatočila také více než deset let. Proces vzniku přibližuje frontman Zdeněk Bína následovně.

„Rozhodli jsme se všechno natočit v naší pražské zkušebně, kde se cítíme dobře a nemusíme koukat na hodinky,“ říká a dodává: „Do klipu jsme přizvali i naše malé ratolesti jako komáry a až na pár bodů ve scénáři jsme vše nechali plynout a společně si užili zábavné chvíle.“

Komár vznikl ve spolupráci s Markem Blissem, australským kameramanem českého původu. Bliss je uznávaný v zahraničí, na svém kontě má spolupráci s oscarovými režiséry, jak v oblasti filmu, tak reklamy. Jako spoluautor se podílel devíti celovečerních filmech a za svůj tvůrčí přístup ke kameře získal již mnoho ocenění.

-123min. vydali v letech 1996 – 2009 šest alb a v roce 1999 získali Cenu Anděl za Objev roku. Kapela tehdy hojně koncertovala v zahraničí, například v Holandsku, Belgii, Anglii, Polsku, na Ukrajině, Slovensku, v Americe, Francii a dalších. Za léta působení se stala na naší hudební scéně doslova kultovní skupinou.

Její největší síla spočívá především v živých energických koncertech, jež jsou z velké části tvořeny improvizací. V roce 2019 vyšlo po deseti letech jejich první album s názvem LES, na kterém hostuje geniální francouzský trumpetista Erik Truffaz. Deska je hudební bonboniérou, v níž se mísí soul, alternativa, rock, pop, ethno, nová hudba a funk. Formaci -123min. tvoří trio vysoce respektovaných muzikantů: Zdeněk Bína (zpěv, kytara), Fredrik Janáček (basa) a Dano Šoltis (bicí).

-123min. – Turné k nové desce LES – 2. část

6. 3. Chomutov – Cafe 44
7. 3. Teplice – HVJEZDA
11. 3. Praha – Jazz Dock
13. 3. Písek - Divadlo pod čarou
14. 3. Pelhřimov - Music Bar Skle
19. 3. Ústí nad Orlicí - Klubcentrum
27. 3. Hradec Králové - AC Klub

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru