14 tipů na víkend: Tajemné výpravy, stezky odvahy i taneční festival. Co budete dělat?
Je tu víkend plný halloweenských akcí. Vydáte se na některou? Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj - A máme tu předposlední letošní měsíc. A jeho první víkend. Jak ho budete trávit? Pokud ještě nevíte, přinášíme vám několik tipů.

Opět se ponese ve znamení strašidel, vydlabaných dýní a hororových zážitků. Budou se konat různé halloweenské akce, nebo navštivte bohoslužbu na památku zesnulých. Budou se také konat tři zajímavé festivaly. Již 50. ročník tradičního tanečního, na mosteckém autodromu to buse festival adrenalinu, a ve sportovní hale Most zase festival vzdělávání. Co dalšího nám víkend přinese? Podívejte se třeba na naše tipy:

Chomutovsko

Máte rádi adrenalin a dobrodružství? V tom případě neváhejte a nenechte si v sobotu 2. listopadu ujít TAJEMNOU VÝPRAVU NA ZÁMKU ČERVENÝ HRÁDEK. V tento dušičkový den se tu totiž setkáte s mnohými strašidelnými bytostmi, které vás budou cestou provázet. Dovedou vás až na strašidelnou prohlídku zámku, kde se pokusíte zlomit děsivou kletbu. Povede se vám to? Během akce budou k dispozici stánky s teplými nápoji a drobným, tematickým občerstvením. Dětem doporučujeme vzít si s sebou lampióny. Zároveň organizátoři upozorňují, že vnitřní okruh prohlídky je vhodný pouze pro velmi odvážné. Vstup na tajemnou cestu je od 16:30 do 22 hodin, prohlídka zámku je možná v každou celou hodinu (začátek od 17 hodin). Vstupné je 120 korun za dospělého a 60 korun za dítě. Rezervace času prohlídky je možná na telefonním čísle 474 684 560.

V Kadani se v neděli vydejte na STEZKU ODVAHY PROSLULOU KATOVOU ULIČKOU, v době od 17 do 19 hodin. Čeká vás procházka mezi strašidly po osvícené cestě plné úkolů a překážek si užije každý malý i velký. S sebou si vezměte lampión, můžete i masku, trošku odvahy a hlavně dobrou náladu. Start je u Bašty umístěné na hradbách v Kadani - vstup od Lóschnerova náměstí. Před vstupem si budete moci dát teplý čaj. Pro dospělé bude k zakoupení něco teplého, červeného a na zahřátí. Stezka je vhodná i pro menší děti, strašidla je zlobit nebudou.

Mostecko

Kam vyrazit v sobotu 2. listopadu na Mostecku? Odpoledne můžete zajet do Bečova, kde se můžete příjemně bát a dobře pobavit. OBECNÍ ÚŘAD BEČOV ZVE NA HALLOWEENSKOU NOC. Uskuteční se v sálu kulturního střediska v Bečově v sobotu 2. listopadu v době od 16 do 20 hodin. Čeká vás dětská halloweenská diskotéka, kouzelnická show a mikromagie, strašidelný tanec, strašidelná stezka a strašidelný fotokoutek. Masky a převleky jsou vítány. Vezměte si s sebou i vlastní dýni, ze které si na místě můžete vytvořit halloweenskou dekoraci. Na závěr vás čeká společné rozsvícení dýní, či-li společné zapálení.

Od 17 hodin se bude v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě konat BOHUSLUŽBA NA POČEST SVÁTKU VŠECH ZEMŘELÝCH. Bohoslužbu bude sloužit děkan římskokatolické farnosti-děkanství Most P. Mgr. Ing. Leo Gallas, Ph.D., O.Cr. Na varhany zahraje pan Radek Turčáni.

Večerní sobotní zábavu nabízí v Mostě Music arena Nový Obzor v ulici Růžová 1280, která zve na MOSTECKÝ HALLOWEEN od 21 hodin. Slibují zde největší Halloweenskou párty. Celý podnik bude stylově vyzdoben strašidelnými dekoracemi, na velkoplošné projekci a na TV se budu promítat ukázky těch největších hororů. Do půlnoci se bude podávat welcome drink – Jägermeister, ve stylových zkumavkách. Vstupné 100 Kč, v kostýmu nebo s maskou jen 70 Kč.

Co na Mostecku nabízí neděle 3. listopadu? Milovníci motosportu si zřejmě nenechají ujít THE MOST BUGGYRA SPEED FESTIVAL, jenž proběhne v neděli 3. Listopadu na mosteckém autodromu v době od 9 do 16 hodin. Den pro milovníky adrenalinu, rychlých kol, silných vozů a exotiky. Zájemci z řad široké veřejnosti mohou poprvé vidět na jednom místě veškerou závodní techniku úspěšného roudnického týmu Buggyra Racing. Tým dorazí na svůj oblíbený domácí okruh před odjezdem na další misi Dakar, která je nejobtížnějším rallyovým závodem na světě. Fanoušci se tak dozvědí nejčerstvější informace o strategii týmu před dakarským závodem, tým zhodnotí sezonu evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC a nastíní plány do ročníku 2020. Program od 09:00 do 16:00 hodin v paddocku autodromu a na velkém závodním okruhu, vstup do areálu zdarma!

Nebo se můžete věnovat i vzdělávání. Město Most v tento den přivítá ve sportovní hale další REGIONÁLNÍ VELETRH STŘEDNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKRATES 1. Poznejte na jednom místě několik desítek středních a odborných škol nejen z Ústeckého kraje. Adepti středního vzdělávání tak mohou lépe poznat nejen školy, ale i nabízení studijní obory a mohou se tak lépe rozhodnout pro své další vzděláváni po dokončení základní školy. Akce je určena hlavně pro žáky posledních ročníků základních škol a jejich rodiče. Veletrh Sokrates 1 proběhne v neděli 3. listopadu v době od 12 do 17 hodin a pokračovat bude i v pondělí 4. listopadu v době od 9 do 13 hodin ve Sportovní hale v Mostě.

Nedělní večer pak můžete strávit hudbou. Od 19 hodin zajděte na mostecký sportovní areál Benedikt do restaurace a hotel Benedikt NA BRITSKÝ BLUESROCK V PODÁNÍ KAPELY THE RAINBREAKERS, která přijede z Shrewsbury, města na jihu anglického Liverpoolu. Dynamika, napětí, energie, rock, blues, psychedelie, zvuk třetího tisíciletí a fenomenální kytarista Charlie Richards. Jsou naštvaní, rebelují proti konzumnímu životu a na pódiu krvácí. Rainbreakers tak zaujali publikum i odborníky, že byli ihned nominováni do British Rock Awards v kategorii Nejlepší začínající kapela. V neděli vás čeká klasický bigbít pro dvě kytary, energie jako z elektrárny a elán třicátníků, to jsou liverpoolští Rainbreakers. Nenechte si to ujít. Koncert se uskuteční v Hotelu Benedikt, ulice Rekreační 1048. Vstupné je 300 korun.

Čtyři písně z různých koutů světa, jedna tanečnice. Pražský komorní balet uvede v neděli 3. listopadu od 19 hodin V MĚSTSKÉM DIVADLE V MOSTĚ NOVÉ PŘEDSTAVENÍ CARMINA VETERA v choreografii Petra Zusky. Dospělí zaplatí 250 Kč, senioři a studenti 200 Kč.

Ústecko

Pátý VZPOMÍNKOVÝ KONCERT připravilo na sobotu 2. listopadu Muzeum města Ústí nad Labem. Bude se vzpomínat na legendární ústeckou pedagožku, profesorku sólového zpěvu, jež vychovala řadu vynikajících operních sólistů. Účinkují její žáci: Emma Hubáčková, Sylva Čmugrová (sólistka opery ND Praha) a Richard Haan (sólista opery ND Praha, držitel ceny Thálie), klavírní doprovod Jitka Nešverová (korepetitorka opery ND Praha). Vstup volný

Na zámku Velké Březno se bude v sobotu vzpomínat na staré fotografie, výročí 180 LET CHOTKOVSKÉ DAGUERROTYPIE. Zúčastněte se workshopu v době od 10 do 12 hodin a zjistěte, jak se kdysi fotografovalo. Přineste si starý fotoaparát na kinofilm po tatínkovi či dědečkovi a naučte se s ním udělat úžasné fotografie.V době od 10 do 14 hodin vás na mimořádných prohlídkách zámku provedou průvodci unikátní fotografickou sbírkou. Při této příležitosti si poprvé a naprosto mimořádně můžete prohlédnout i slavnou 180 let starou daguerrotypii. V 15 hodinzámek oživne, znovu tu vytvoří scénu, při níž nejstarší fotografický skupinový portrét vznikl. V 16 hodin proběhne malý cyklus přednášek odhalující okolnosti pořízení snímku, o tom, co je to daguerrotypie a kde se vzala · Historické souvislosti · Chotkové a fotografování.

Sportcentrum Sluneta bude o víkendu hostit 50. MEZINÁRODNÍ TANEČNÍ FESTIVAL ÚSTÍ NAD LABEM, nejtradičnější akci v oblasti tanečního sportu v České republice. V rámci akce se konají tradičně nejen národní šampionáty, ale i mezinárodní soutěže. V sobotu 2. listopadu 2019 čeká návštěvníky i účastníky Mistrovství světa profesionálů v tanečním sportu – Showdance LAT, dáleWDSF International Open Latin, WDSF Open Youth Latin, Mistrovství ČR v tanečním sportu – Showdance STT / LAT, Mistrovství ČR v tanečním sportu – Formace STT / LAT, Mistrovství ČR v tanečním sportu – Senioři I a II STT a Senioři III LAT a SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ VEČERNÍ ČÁSTI V 18:00 hod. V neděli je na pořadu WDSF International Open Standard, WDSF Open Youth Standard, WDSF Open Junior I a II Latin / Standard a Mistrovství ČR v tanečním sportu – Senioři I a II LAT a Senioři III a IV STT.

V neděli se budou V ZÁMKU VELKÉ BŘEZNO ZAVÍRAT OKENICE. Od 16 do 17 hodin se slavnostně ukončí sezóny a proběhne poslední letošní prohlídka spojená se zazimováním zámku. Přípitek a zamyšlení nad budoucí sezónou, přání a návrhy návštěvníku vítány.

Děčínsko

Také DĚČÍNSKÉ ZOO bude první listopadovou sobotu patřit strašidlům. V době od 15 do 18 hodin čeká návštěvníky akce spojená s dlabáním dýní a strašidelnými soutěžemi, například o nejhezčí dýňové strašidlo, a také cesta za strašidly, na které bude nutné splnit mnoho zapeklitých strašidelných úkolů. Halloweenské odpoledne začne v 15.00 hodin dlabáním dýní. Kdo se bude chtít zapojit do soutěže o NEj dýni, bude ji muset zvládnout vyřezat do 16.45 hodin, o čtvrt hodiny později se pak bude konat losování vítězů. K halloweenskému tvoření bude hrát hudební skupina U-Style. Oblíbenou částí akce je strašidelná stezka, kterou zoo otevře v 16.00 hodin. Námětem pro jednotlivá stanoviště stezky je pro letošní rok oblíbený český film Dívka na koštěti. „Čarodějnice učitelka vyzkouší děti ze znalosti zaklínacích formulí, nebudou ale chybět ani aktivity jako obrušování hlodavého chrupu, kradení učitelského zápisníku nebo třeba skok pro odvar z babského ucha,“ prozradila část programu mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Posledního soutěžícího pustí zoo na start v 17.30 a upozorňuje, že odměny budou připraveny pro prvních 350 dětí. K dispozici bude i tématický fotokoutek „U tří výrostků“. Závěr akce bude již tradičně patřit lampionovému průvodu, který vyjde v 18.00 hodin od orientačního plánu.

Ve šluknovském zámku vás čeká v sobotu od 14 do 16hodin DIVADELNÍ POHÁDKA INDIÁNI ZE ŠUPLÍKU. Divadlo Láryfáry představí pohádku o třech potrhlých kamarádech, kteří prožili dětství v indiánském světě, plném dobrodružství. Naučili se být bojovníky, tančit jako šamani, vystopovat divokou zvěř, sbírat skalpy a krotit koně. Společně s nimi se naučíte indiánské písně a tance. Uvidíte, že dodržet slovo a bojovat za pravdu je důležité nejen ve světě Apačů, ale i v tom našem. Těší se na Vás "Tančící vítr, náčelník Apačů", "Cukrová pěst" a "Ta co nemá jméno".


  • Pořádáte nějakou zajímavou víkendovou a akci a chcete na ni přilákat veřejnost? Dejte nám o ní vědět. Napište nám o ní v textové podobě na mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Každý týden zveřejňujeme Tipy na víkend na všech našich 7 e-denících v Ústeckém kraji. Máte zájem o umístění Vaší reklamy do tohoto článku? Napište nám na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru