22 tipů na víkend: Přijede nejslavnější panovník i unikátní parní stroj, konají se rybí slavnosti
Bude i letos součástí Císařského dne v Kadani žebrácká ulička se sirotky a lehkými děvami? Přijeďte se podívat. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Co nabídne předposlední prázdninový víkend? Opět to bude rozmanitý výběr sportovních a společenských akcí.

V Dubí či Rumburku se budou konat městské slavnosti, v Litvínově rybářské, v Lužicích na Mostecku bude Augustýnská pouť, v Kadaní projede družina Karla IV. V rámci Císařského dne, do historie se budete moci přenést i na zámku v Klášterci nad Ohří. V Chomutově můžete vyrazit na cesty parním motorákem Komarkem z roku 1903, pod Klínovcem se uskuteční pravé krušnohorské setkání v srdci Krušných hor, porcelánka v Dubí otevře své brány veřejnosti.

Pokud vás zajímá sport, pak zajeďte do Loun na Memoriál Péti Hézlové, do Teplic na půlmaraton nebo na jezero Milada na paddleboardové závody či na Miladatlon. V Ploskovicích to bude vonět mákem a v Libochovicích ožije Purkyně díky videomapingu. Podívejte se na přehled nejzajímavějších akcí, které se uskuteční v našem kraji a také na dva tipy k našim německým sousedům na víkend 24. a 25. srpna.

LOUNSKO

Louny

24. srpen - Memoriál Péti Hézlové – od 13hodin

  • Čtvrtý ročník charitativní akce na památku členky sportovního spolku Befit Louny, Petry Hézlové. Výtěžek akce bude věnován na podporu Onkologie Chomutov. Akce je pořádána ve spolupráci se sdružením Běh o život (Míra Kalina). Díky generálním parnerům a sponzorům bude nadupaná tombola, hlavní výhra bude jízdní kolo, šperk s diamantem, nebo např. poukaz na vyhlídkový let vrtulníkem, či voňavé svíčky a další. Akce bude probíhat na letním cvičišti u Sportbaru Pivo Zloun. V průběhu sportovního programu souběžně běží program pro děti – malování na obličej, skákací hrad, dětský výtvarný kroužek. Větší děti si přijdou na své ve stánku s Xboxem a simulací formule, nebo parkourovým workshopem. Připraveno bude i občerstvení. Po sportovním programu se koná afterparty v prostorách restaurace, nejpozději ve 22 hod se z důvodu nočního klidu přesouváme dovnitř.
  • Vstupné 50 Kč, registrace na místě 250 Kč děti a návštěvníci 50 Kč

Stekník

24. a 25. srpen – Prohlídky s princeznou – od 10.30 do 15.30 hodin

  • Zámek Stekník zve děti na kostýmované prohlídky s princeznou Magdalénkou. Děti se odlehčenou, zábavnou formou seznámí nejen s historií zámku, ale princezna jim představí také několik zajímavých předmětů, které naši předkové používali ke každodenní práci. Úkolem dětí bude uhodnout, k čemu předměty soužily.
  • Vhodné pro děti do 10 let. Od 10,30 do 15,30 h., dětské prohlídky s princeznou začínají vždy v půl, prohlídky I. okruhu v celou hodinu, II. okruh toho dne uzavřen.
  • Vstupné dospělí 100,-Kč, snížené 70,-Kč, děti do 6 let 20,-Kč, rodinné 260,-Kč

Jimlín

24. srpen – Soudné sestry – od 20 hodin

  • V rámci akce Zámecké kulturní léto můžete zajít do zámku Nový hrad na divadelní představení Soudné sestry, fantasy a Terryho Pratchetta, divadelního souboru Radar KO z Prahy.
  • Vstupné 100 Kč

CHOMUTOVSKO

Chomutov

24. srpen – Jízda parním motorákem M 124.001 „Komarek“ z roku 1903

  • Železniční depozitář Národního technického muzea v Chomutově je zajímavým výletním cílem. V letní sezóně po čtyři dny v týdnu vítá zájemce o železniční historii. Pro návštěvníky je připraven také doprovodný program. V sobotu 24. srpna mají mimořádnou možnost se svézt v unikátním provozním exponátu ze sbírek Národního technického muzea – parním motorovém voze M 124.001 „Komarek“ z roku 1903. Jízdy vozu M 124.001 „Komarek“ ze sbírky NTM: od 12 do 16 hodin, doba jízdy v areálu depozitáře 5 minut, cena 20,- Kč, vstupenky se prodávají při nástupu do vozu. Další formace se dozvíte zde.
  • Jízdné 20 Kč

2408tipy3

Kadaň

24. srpen – Císařský den – od 10 do 20 hodin

  • V sobotu se v Kadani uskuteční tradiční historická slavnost, která každý rok připomíná návštěvu římského císaře a českého krále Karla IV. v roce 1367. I letos se můžete těšit na příjezd Karla IV. se svoji družinou do královského města Kadaně, dobové trhy, vystoupení a spoustu zážitků. Více informací o akci najdete zde:
  • Vstupné zdarma

Klášterec nad Ohří

24. srpen – Láska století – od 16.30 hodin

  • Zámek Klášterec nad Ohří vás zve na Živé obrazy, která vás zanesou do dvacátých let devatenáctého století. Stanete se diváky příběhu velké, leč nenaplněné lásky, mezi stárnoucím básníkem, dramatikem, prozaikem ale i politikem Johanem Wolfgangem Goethem a mladou šlechtičnou Ulrikou von Levetzow. Nově pojatý příběh nenaplněné lásky ve stylu „Živých obrazů“ v režii Petra H. Baťka a produkci Agentury Modua, můžete vidět v podání profesionálních herců divadla Bída vždy každou půlhodinu od 10:00 hodin po 30 minutách až do 16:30 hodin. Kapacita jedné prohlídky je max. 30 lidí.
  • Vstupné 80 a 50 Kč

Loučná pod Klínovcem

24. a 25. srpen - Königsmühle Land art – od 12 hodin

  • Setkání přátel Krušných hor, pravé krušnohorské setkání v srdci Krušných hor – Králově mlýně / Königsmühle. Asi to bude na nějakou dobu poslední ročník, takže využijte možnosti to zažít a také se osobně poznat se zakladatelem této akce, která se koná od pátku 23. 8. do neděle 25.8. Čeká vás jedinečné setkání s tvůrci z celé ČR a z SRN. Uprostřed nádherné přírody si můžete odpočinout, vychutnat si práci řezbářů a landartistů, poslechnout si příjemnou hudbu, pobavit se divadelních představení a zkusit různé workshopy. Na místě na vás bude čekat také regionální kuchyně a lesní hospůdka. Sobota bude o landartu, divadle, hudbě, literatuře a místech Krušnohoří. V neděli budeme vyprávět a vzpomínat na doby minulé a celý program vyvrcholí koncertem kapely Zrní, která sama projevila zájem v Králově mlýně hrát. Do údolí se musí dojít pěšky, ale atmosféra za to bude stát. Königsmühle je zaniklá osada jako z pohádky. Stálo zde šest domů, žilo 57 lidí. Dnes zde naleznete šest ruin a krásnou přírodu. Inspirativní místo skryto zrakům rychloturistů, ale přitom ani ne kilometr od civilizace v srdci Krušných hor. Další informace najdete zde.
  • Vstupné neuvedeno

MOSTECKO

Litvínov

24. srpen – 9. Rybí slavnosti – od 9 do 17 hodin

  • V sobotu 24. srpna od 9 do 17 hodin se v Litvínově na sádkách Pavel (vedle litvínovského hřbitova) konají 9. Rybí slavnosti, které pořádá místní organizace Českého rybářského svazu v Mostě. V programu a atrakcích je cíleno především na děti, aby viděly ryby a rybaření, ale celkově se jedná o akci, která má přiblížit rybaření a naší organizaci všem lidem. Na slavnosti bude možné vidět různé druhy našich sladkovodních ryb v kádích i akvariích. Děti si mohou vyzkoušet nahodit rybářským prutem, nebo se pokusit ulovit rybu sami v našem rybníce, to vše za dozoru a pomoci zkušených rybářů. Pro děti je také připraveno několik soutěží o drobnosti a sladkosti. Na místě se budou prodávat uzené, pečené a živé ryby. Například velmi oblíbené takzvané rybí škvarky. Připraveno bude posezení s živou hudbou. Krom ryb si můžete dát klobásu, pivo, kávu a další dobroty běžné na podobných společenských akcích.
  • Vstupné dobrovolné

2408tipy4

Lužice

24. srpen – Augustýnská pouť – od 13 hodin

  • V sobotu se v areálu fotbalového hřiště v Lužicích uskuteční tradiční Augustýnská pouť. Těšit se můžete na fotbal na trávníku i ve vodě, hudební vystoupení, soutěže pro děti i dospělé, spoustu zábavy, dobrého jídla i pití a na závěr ohňostroj.
  • Vstupné neuvedeno

TEPLICKO

Teplice

25. srpen – Teplický půlmaratón – od 8.30 hodin

  • Poslední srpnová neděle bude v Teplicích patřit milovníkům sportu a běhu obzvlášť. Před teplickým obchodním centrem Galerie bude startovat běžecký závod Teplický půlmaraton. Závodu se mohou stejně jako v loňském roce zúčastnit dospělí, děti i čtyřnozí mazlíčci, a na různých délkách tratí. Trasy o délce 3, 9 a 21 kilometrů povedou krásným prostředím parku Zámecká zahrada. Start závodu bude od obchodního centra Galerie Teplice přímo z pěší zóny na náměstí Svobody v Teplicích. V ostrém tempu hned po startu závodníci přeběhnou krásný a nově rekonstruovaný Divadelní park, oběhnou lázeňský dům Beethoven a "vklouznou" do Zámecké zahrady. Další informace najdete zde.
  • Vstupné neuvedeno

Dubí

24. srpen - Den otevřených dveří porcelánky v Dubí – od 8 do 17 hodin

  • Navštivte království cibuláku, které slaví již 155 let od zahájení výroby. V rámci otevřených dveří můžete nahlédnout do výroby porcelánu už od 8 hodin. Kromě toho budou v areálu porcelánky připravené porcelánové trhy. Navštívit je máte možnost v sobotu až do 17. hodiny. Třeba najdete něco, co se vám bude hodit jako dárek, nebo pro potěchu vlastního oka. Každý návštěvník obdrží také dárek!
  • Vstupné neuvedeno

24. a 25 srpen – Dubské slavnosti – od 13 hodin

  • V pátek 23. srpna začaly třídenní Dubské slavnosti. Na slavnostech letos participuje také Český porcelán Dubí, který v tomto roce slaví kulaté jubileum, 155 let od svého založení a otevře návštěvníkům v sobotu své dveře. Hlavní program vypukne v sobotu ve 13 hodin ve sportovním areálu v Dubí 2 koncertem skupiny Těla. Na scéně ji vystřídají Hamleti, což je uskupení A. Háma, D. Gondík, H. Marzuki aj. Wehrenberg. Přijede i Miro Žbirka a Janek Ledecký se svými kapelami a závěrečný večerní koncert bude patřit od 21. hodiny skupině Queenie. V neděli začne v 11 hodin od Domu porcelánu s modrou krví už IX. závod historických vozidel O pohár starosty města Dubí. Historické vozy se sem budou sjíždět už před desátou hodinou. V kostele Panny Marie se od 10.30 můžete zúčastnit slavnostní mše a ve 13 hodin začne hlavní program ve sportovním areálu v Dubí 2. V neděli zahrají František Nedvěd a Tiebreak, od 15 hodin Honza Křížek se svojí skupinou a v 17 hodin bude pódium patřit Davidu Kollerovi.
  • Vstupné neuvedeno

Duchcov

24. a 25 srpen - Prohlídky sklepů na zámku Duchcov – od 10 do15 hodin

  • Speciální prohlídky běžně nepřístupných prostor zámku. Prohlídky odcházejí v 10.00, 12.30 a 15.00 hod. Doporučujeme rezervaci.
  • Vstupné neuvedeno

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

24. srpen - Miladatlon 2019 – od 8 hodin

  • Na jezeře Milada v Ústí nad Labem se uskuteční v sobotu 2. ročník závodů v terénním triatlonu a kvadriatlonu Miladaton 2019. Závod je určen pro širokou sportovní veřejnost bez rozdílu věku, tj. včetně dětí. Závodů se mohou zúčastnit sluchově, zrakově a tělesně handicapovaní sportovci i s případným doprovodem na všech tratích.
  • Vstupné neuvedeno

2408tipy1

25. srpen - MEATFLY CRAZY SUP DAY – od 9 hodin

  • V sobotu na jezeře Milada na trmické pláži proběhne první ročník paddleboardového závodu. Závod je vymyšlený tak, aby se mohli účastnit i hobby jezdci a děti. Občerstvení bude zajištěno přímo na místě, nebo v v Le Container. Nemáš svůj paddleboard? Můžeš si ho, pro danou kategorii, předem zamluvit u pořadatelů.
  • Vstupné neuvedeno

25. srpen – Radiofest 2019 – od 12 hodin do 22 hodin

  • V areálu letního kina v Ústí nad Labem můžete v neděli poslouchat dobrou hudbu. Uskuteční se zde tradiční hudební rodinný festival na severu Čech Radiofest. Těšit se můžete na Chinaski MIG 21, Mirai, Marka Ztraceného, Xindl X, Tis a další interprety.
  • Vstupné 290 Kč dospělý, 90 Kč dítě do 120 cm

DĚČÍNSKO

Rumburk

24. srpen - Rumburské slavnosti 2019 – od 10 hodin

  • Slavnosti města Rumburk proběhnou v sobotu v Parku Rumburské vzpoury. Kromě toho, že jejich hlavním úkolem je dosáhnout toho, aby se rumburští občané sešli, pobavili a zhlédli vystoupení účinkujících, mají letošní slavnosti ještě další rozměr. Jejich motto zní: „Vzhůru k výškám…“. Bude zde probíhat sbírka na pomoc některému z rumburských dětí, jehož životní cesta není z důvodu zdravotního postižení právě jednoduchá. Těšit se můžete na hudební program, průvod Tam Tam Batucada , vystoupení mažoretek - ČIPERKY DDM Rumburk, BERUŠKY ZŠ Šluknov, klauny z Balónkova, dětské atrakce, dílničky a mnoho dalšího. O hudbu se postarají Plavci, Lunetic, Vojta D, Anna K. s kapelou, Argema a Lucie Revival Praha.
  • Vstupné dospělí 100 Kč, senioři, děti nad 120 cm a ZTP, ZTP/P i průvodce - 50 Kč

Jílové

24. srpen - O srdce Kamenné dámy – od 9 hodin

  • V sobotu bude rozhledna na Děčínském Sněžníku opět patřit soutěži „O srdce Kamenné dámy“, tedy hasičům a všem návštěvníkům, kteří přijdou hasiče podpořit v jejich odhodlání vyběhnout v zásahovém obleku, těžkých botách, s dýchacím přístrojem a hadicí 173 schodů rozhledny. 4. ročník soutěže zahajují hasiči v 9 hodin. Návštěvníkům pak od 11 hodin nabídnou možnost poměřit své síly ve zdolání schodů v kategoriích žena, muž a dítě. Rovněž bude připravena lezecká stěna, nízká lana, malování na obličej i soutěže a luky pro děti. Chybět nebude stánek s občerstvením a od 13 hodin zahraje country kapela Couvej z Děčína. Po 14. hodině budou vyhlášení vítězové z řad návštěvníků. Proběhne také soutěž o nejlepší koláč, buchty, bábovku.
  • Vstupné neuvedeno

LITOMĚŘICKO

Libochovice

24. srpen - Videomaping - Jan Evangelista Purkyně – od 21.30 hodin

  • Společně s Městem Libochovice vás zveme do hlavního parteru zámecké zahrady Státního zámku Libochovice, kde se koná v sobotu 24. srpna ve 21.30 videomapping k významnému výročí libochovického rodáka Jana Evangelisty Purkyně. Videomaping zachytí životní příběh a objevy tohoto významného biologa, lékaře, pedagoga, humanisty a vlastence.
  • Vstupné zdarma

2408tipy2

Ploskovice

24. srpen - Makové slavnosti na zámku Ploskovice – od 11 do 16 hodin

  • Nenechte si ujít Makové slavnosti na zámku Ploskovice. Můžete se těšit na mák ve všech podobách, slané či sladké delikatesy, maková kosmetika, něco makového na sebe a jiné makové produkty. Produkty naleznete ve stáncích v zámeckých zahradách. Akce je doprovázena kulturním programem.
  • Vstupné – degustační karta 190 Kč

NĚMECKO

Saské Polabí

24. a 25. srpen - Dny otevřených vinařství podél Saské vinařské stezky

  • Dne 24. a 25. srpna otevře své brány více jak 40 vinařství, výrobců vína a malých soukromých sezónních hospůdek podél tzv. Saské vinařské cesty resp. Sächsische Weinstraße. Milovníci i znalci vína dostanou na více než 50 místech po obou stranách Labe příležitost dozvědět se zajímavosti o práci saských vinařů. Všechna zúčastněná vinařství nabízí návštěvníkům ochutnávku tří vín (sklenky po 1 dcl) za jednotnou cenu 7 euro, jakož i další regionální kulinářské dobroty. K dispozici bude i zvláštní autobusová doprava.
  • Vstupné neuvedeno

Pirna

25. srpen - Svatba století - slavnost, trh a přehlídka plavidel - od 10 do16 hodin

  • Přeneste se v neděli do Pirny v roce 1719, kdy se tu zopakuje svatba století. Saský princ se tu poprvé setká se svou budoucí manželkou habsburskou princeznou Marií Josefou a společně odplují na gondole přes Pillnitz až do centra Drážďan. Na pirnském náměstí se uskuteční slavnost s trhem a barokními hrami pro rodiny s dětmi. Krátce po druhé hodině se u Labe zformuje přehlídka nejrůznějších plavidel na společnou plavbu do Drážďan.
  • Vstupné neuvedeno

  • Pořádáte i vy nějakou zajímavou akci a chcete, aby se o ní dozvědělo co nejvíce lidí? Pošlete nám informace o ní v textové formě na mail: olga.markuzziová@e-deniky.cz. Rádi ji do našich tipů, které zveřejňujeme na všech našich e-denících v Ústeckém kraji, zařadíme.
  • Také můžeme vložit Vaši reklamu do našich tipů na víkend. Volejte na tel. číslo 603 730 119 nebo pište na olga.markuzziová@e-deniky.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru