35 tipů na víkend! Začátek prázdnin přináší nálož super akcí
Výlet na Fláje, závody Nascar nebo nové 3D bludiště? Je z čeho vybírat.
Co se chystá

Ústecký kraj - Poslední červnový víkend přinese nejen všem školákům, studentům i jejich rodičům toužebně očekávané letní prázdniny, ale také spoustu super akcí. Dobří žáci se na mnoha místech dočkají zasloužené odměny v například v podobě vstupného zdarma, Globus bude jedničkářům do patnácti let rozdávat zdarma zmrzlinu, čekají je i jiné zajímavé akce.

Dospělí se můžou těšit například na hudební festival Vysmáté léto v Kadani, v Mostě bude otevřeno na Šibeníku nové lanové centrum s rozhlednou, na závodním okruhu se rozduní nadupané káry NASCAR Whelen Euroseries, na Flájích bude otevřeno nové informační centrum, v Bílině se uskuteční International Roots and Blues Festival, v Jílovém ROCKfesťák v České Kamenici vypukne Peklo severu.

Tento víkend můžete vyrazit i za hranice našeho kraje, například si nenechte ujít Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, v Praze na Štvanici se odehraje jeden z největších skateboardových závodů v Evropě, u našich německých sousedů budou jiste zajímavé i slavnosti Elbhangfest.

Tady je přehled těch nejzajímavějších akcí, jež se uskuteční o víkendu 28. až 30. června.

CHOMUTOVSKO

Chomutov

29. červen - Derby ve Skanzenu Stará Ves – od 11 do 16 hodin

  • V Zooparku Chomutov se uskuteční 29. června sportovní akce, skokové Derby ve Skanzenu Stará Ves.
  • Vstupné neuvedeno

Jirkov

28. červen – Akce vysvědčení Lezecká aréna Jirkov

  • V pátek 28. 6. lezecká aréna odmění všechny pilné žáky a studenty! Ti, kdo přinesou ukázat vysvědčení s vyznamenáním, dostanou slevu na vstupném 50%. Kdo přinese samé jedničky bude mít vstup zdarma!
  • Vstupné v textu

Kadaň

29. červen - Hudební festival Vysmáté léto v Kadani 2019 – od 10 do 23 hodin

  • V Kadani se 29. června uskuteční hudební festival Vysmáté léto. Na dvou pódiích umístěných mezi řekou Ohří a kadaňskými hradbami se vystřídá více než desítka českých interpretů různých žánrů. Těšin se můžete například na Sabinu Křovákovou, dále vystoupí Lake Malawi nebo Olga Lounová, David Kraus, Walda Gang, Kryštof, Horkýže Slíže a Leoš Mareš.
  • Vstupné 750 Kč, děti do 125 cm zdarma

LOUNSKO

Žatec

28. červen – Hudba v podloubí – od 16 hodin

  • Hudba v podloubí, podloubí na rohu ulice Obránců míru a náměstí Svobody u bývalé budovy spořitelny. Těšit se můžete na ukázky pouličního umění Busking.
  • Vstupné neuvedeno

2806tipy1

Podbořany

28. červen – letní promítání na koupališti - BOHEMIAN RHAPSODY – od 21.30 hodin

  • Skvělý životopisný film o Freddiem Mercurym a hudební skupině Qeen můžete zhlédnout na koupališti v Podbořanech v pátek večer. Životopisný / Drama / Hudební / Velká Británie / USA, 2018, 134 min / CZ TIT.
  • Vstupné 80 Kč

Dolní Ročov

30. červen – Farmářský festival na nádvoří kláštera – od 13 hodin

  • V klášteru v Dolním Ročově pořádají Spolek Moje Ročovsko, za podpory Řádu Augustiniánů, pořádá Farmářský festival na nádvoří kláštera v Dolním Ročově. Čeká vás prodej farmářských výrobků, občerstvení z lokálních surovin, rakovnické pivo, prohlídky kláštera, hudební vystoupení, rukodělné dílničky pro děti, či skákací hrad.
  • Vstupné neuvedeno

Brloh

29. červen – Posezení u ohně - od 16 do 19 hodin

  • Vernerův mlýn v Brlohu 26 u Loun zve nejen na prohlídky, ale v sobotu si zde můžete posedět Posezení u ohně a opéct si buřty. Vernerův mlýn je návštěvám otevřen v sobotu a neděli v době od 12.30 do 17.30 hodin. Prohlídka s výkladem probíhá každou celou hodinu. V sobotu probíhá prohlídková trasa "Cesta žita", v neděli prohlídková trasa "Cesta pšenice".
  • Vstupné na posezení u ohně neuvedeno

MOSTECKO

Most

28. červen – Den na Šibeníku - Slavnostní otevření FUNPARK – od 10 hodin

  • Slavnostní otevření Funparku, čili lanového centra a rozhledny na Šibeníku. Je připraven zajímavý program rozprostřený do celého parku. Samotný Funpark bude otevřen od 10 do 19 hodin, vstup 50 Kč. Sekci moderuje Nela Kailová, mladá zpěvačka a seriálová herečka z Mostu. Na workoutovém hřišti bude probíhat strongman show, čili ukázky nejnáročnějších silových disciplín na světě. Moderuje mistr světa Vladimír Jeřábek. Své umění předvedou také dnes tolik moderní parkouristé.
  • Skatepark a jeho okolí bude zasvěcen skateboardům a horským kolům. K dispozici bude půjčovna elektrokol. Slavnostního otevření Funparku se zúčastní i známí youtubeři, vyzkoušíte si skateboarding nebo silový sport na wourkoutovém hřišti. Pro nejmenší je připravena stezka Střediska volného času, sladké odměny, malování na obličej, nafukovací atrakce, projížďky na koních a další.
  • Vstup volný

28. červen - Divadelní léto na Hněvíně - Noc na Karlštejně – od 21 hodin

  • Karel IV. přijede se svojí družinou na mostecký hrad Hněvín, který na páteční večer bude suplovat rad Karlštejn. Vrchlického historická veselohra s písněmi Karla Svobody, odehrávající se v romantickém plenéru hradu Hněvín. To vše slibuje nevšední divadelní zážitek.
  • Hlediště bude zpřístupněno od 20 hodin.
  • Vstupné: 350 Kč.

28. červen - Jedničky na vysvědčení v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě- od 9 do 17 hodin

  • Jedničky na vysvědčení si žádají odměnu. Té se všem šikovným žákům dostane v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. V doprovodu dospělé osoby bude školáků umožněn vstup do kostela po celý tento den zdarma. Zároveň si odnesou malou drobnost jako upomínku na jejich návštěvu.
  • Vstupné v textu
  • 2806tipy2

28. červen – Za samé jedničky bowling zdarma na Benediktu – od 10 do 16 hodin

  • V pátek 28. června mohou jedničkáři v restauraci na mosteckém Benediktu zahrát 1. hodinu bowling zdarma. Stačí se na recepci centra Benedikt pochlubit vysvědčením se samými jedničkami z letošního školního roku. Akce platí pouze v uvedený den, a jen od 10:00 - 16:00 hodin. Spolu s jedničkářem si mohou zahrát rodinní příslušníci, kamarádi, přátelé, prostě kohokoliv si žák pozve. Maximální počet hráčů na dráhu je 7 osob. Rezervaci předem lze provést na tel. čísle 476 000 055 nebo 602 105 555. Můžete také využít online rezervační systém na webu www.benediktmost.cz v záložce "bowling". Při telefonické rezervaci uveďte, že se jedná o rezervaci na akci vysvědčení, a při online rezervaci vyplňte kolonku "poznámka" taktéž akce vysvědčení.
  • Vstup zdarma

28. až 30. červen - NASCAR Whelen Euroseries - závody na mosteckém okruhu

  • Mostecký okruh přivítá v premiéře NASCAR Whelen Euroseries, jedinou závodní sérii asociace National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) mimo severoamerický kontinent. Součástí víkendu budou také divácky velmi atraktivní souboje nádherných historických vozů, na sever Čech se sjedou už potřetí. Chybět nebudou monoposty, jež se zúčastňovaly velkých cen na proslulých světových závodních okruzích. Součástí závodního víkendu bude i sraz historických a amerických vozidel na diváckém svahu.
  • Vstupné sobota nebo neděle 390 Kč

30. červen - Otevření Rákosníčkovo hřiště – od 10 do 17 hodin

  • V neděli bud otevřeno nové rákosníčkovo hřiště. V 11:00 hod. vystoupí Michal Nesvadba z Kouzelné školky a po celý den budou děti i dospělé návštěvníky bavit představení o Rákosníčkovi v podání herců z divadla Scéna. Pro děti bude na místě otevřen umělecký koutek, kde si budou moci vyrobit své vlastní tričko s Rákosníčkem, nebo si nechat pomalovat obličej. Připravena bude také řada soutěží, po jejichž splnění dostanou děti od Rákosníčka tašku s dárky. Po dobu celého programu bude zajištěno občerstvení ze sortimentu prodejen Lidl za příznivé ceny, chybět nebudou ani oblíbené a zdravé fresh džusy z čerstvého ovoce. V Mostě je to již 95. hřiště, které společnost Lidl v rámci projektu Rákosníčkova hřiště postavila. Město jej získalo díky hlasování. Ve své kategorii obdrželo 37 660 hlasů, a po zásluze se dočkalo nového hřiště. Radost v Mostě tak byla veliká a děti především předškolního věku se mohou těšit na nové atrakce a herní prvky s oblíbenou postavičkou Rákosníčka.
  • Vstup volný

Litvínov

28. červen – Pěnová párty v Atticu – od 21 hodin

  • V pátek se můžete skvěle pobavit v litvínovském klubu Attic. Čeká vás ěnová párty, soutěž o ceny, soutěž o Miss mokré tričko, dance beatle, DJ Rico a DJ ADM. Přivítají vás welcome drinkem.
  • Vstupné 100 Kč

Fláje

29. červen - Otevření informačního centra na přehradě Fláje

  • Dům s velmi moderním až futuristickým vzhledem, u kterého stavbaři použili místní dřevo, vyrostl na fragmentu základu jeřábu. Ten kdysi sloužil při stavbě přehrady. Svojí vyčnívající polohou nabízí skvělé výhledy jak přes hladinu, tak na hráz. Zahájení provozu pro veřejnost je naplánované na 29. června. Otevřeno bude vždy od středy do neděle. Ve středu a ve čtvrtek vždy mezi 12. a 16. hodinou, v pátek od 10 do 16 hodin. Víkendy budou delší, otevřeno bude od 9 do 16 hodin. Povodí Ohře také v nejbližších dnech spustí rezervační systém na prohlídku hráze. Tu si bude možno domluvit také přímo na infocentru. Cílem projektu flájského infocentra je podle Povodí Ohře zvýšení povědomí obyvatel regionu i návštěvníků o historii regionu, obcí zaniklých kvůli výstavbě vodního díla Fláje, podání informací o využití vodní energie v oblasti a o zásobování vodou ve spolupráci s přehradou Rauschenbach v SRN.
  • Vstupné neuvedeno

2806tipy4

Český Jiřetín

28 až 29. červen - Potlach u Stráníků 2019 – od 18 hodin

  • Na Chatě Barbora v Českém Jiřetíně se uskuteční o víkendu další Potlach u Stráníků. V pátek se můžete od 18 hodin těšit na kapely a pěvce: Mirka Exnerová a Netřísk / Máj, následuje Vomiště – Děčín, dále Stráníci a Míra Ošanec, na závěr Petr Kalandra memory band – Most, V sobotu s ezačíná v 15 hodin Umbella – Drnovice, dále Biginbrothers – Cheb, vítěz předkola Dětské Porty 2019, Fonet – Dobřany, Hřích – Kolín, Choroši – Praha, v 19 hodin se zapálí oheň a zahraje Careta – Brno, Stráníci a host a na závěr Monogram – Praha. Moderuje Míra Ošanec.
  • Vstupné pátek – 100 Kč, v sobotu – 150 Kč, oba dny – 220 Kč

TEPLICKO

Teplice

28. červen – Aperol lounge v Galerii Teplice – od 15 do 21 hodin

  • V pátek 28. června budete moct vychutnat v teplické Galerii některé z oblíbených letních drinků. V odpoledních hodinách se v OV Galerie uskuteční Aperol Lounge. Na hlavní pasáži nebude chybět od 15 do 21 hodin k Aperol baru také Chillout zóna, DJ, milé hostesky i tématický fotokoutek. Příjemné nakupování tak můžete spojit s ještě příjemnějším osvěžením. Příznivci letních terásek mají možnost ve stejném čase posedět venku před kavárnou CAFE 4 YOU, kde se na vás chystá BULLDOG LONDON DRY GIN BAR! Zahajte léto v Galerii Teplice v pátek, 28. června od 15 do 21 hodin skvělým Aperolem i dalšími drinky!

Proboštov

29. červen - Vochomůrka fest – od 14 hodin

  • Country a folkový festival pořádá Obec Proboštov a Fan Club Valentino Rossi Stará masna Proboštov. Název je vzpomínkou na dlouholetého občana Proboštova, zakládajícího člena Fan Clubu Valentino Rossi Stará masna Proboštov, zaměstnance Autodromu Most, velkého trampa a příznivce country a folkové muziky Františka Vochomůrku. Festival se uskuteční v areálu Pohodlíčko u Proboštovského rybníka. Program začne ve 14 hodin, zahrají kapely Tennessee (country/Košťany, Proboštov), Průvan (country/Žatec), TFC Blues Gin (country/Žatec), Na Poslední chvíli (country, folk/Dubí), Křáp (bluegrass, country, folk, rock/Bílina, Kostomlaty pod Milešovkou), Furyant (folk rock/Teplice), Michal Tučný Revival (country/Plzeň) a ve 21.30 Jam session ve stanu. Moderátor Nikola Fenclová. Těšit se můžete i na doprovodný program, vystoupení country tanců skupiny Mix Dance, vystoupení bičaře Pavla Votápka, stánkový prodej, výstava historických vojenských aut, jízdy na koních, stánkový prodej, jízdy vláčku Humboldt na trase Teplice hlavní nádraží – Luna – Proboštov, náměstí. V ceně vstupenky je možnost stanování v areálu, koupání v Proboštovském rybníku na vlastní nebezpečí
  • Vstupné 100 Kč, děti do 15 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P zdarma

Bílina

29. červen – International Roots and Blues Festival – od 15 hodin

  • V letním amfiteátru Kyselka se uskuteční International Roots and Blues Festival. Zahrají Justin Lavash, Gébert - Ulbert Project, Sir Oliver Mally and Peter Schneider, Charlie Slavík Revue, Gwyn Ashton, Riccardo Staraj and Midnight Blues Band. V rámci festivalu nabídka piv Vinohradského pivovaru, pravá maďarská kuchyně.
  • Vstupné 300,- Kč, děti do 10 let v doprovodu rodičů vstup zdarma.

Osek

28. červen - Koncert v kostele sv. Petra a Pavla v Oseku – od 17 hodin

  • Zveme na koncert ZUŠ F. L. Gassmanna Most do kostela sv. Petra a Pavla v Oseku. Koncert se uskuteční 28. června od 17:00 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

2806tipy5

Duchcov

29. červen - Divadelní představení na zámku Duchcov – od 19 hodin

  • Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme. Divadelní představení, které se pohybuje na hraně dokumentárního divadla, stalkingu, mapování fenoménu singl žen nad 30 let, legrace a touhy po lásce. Když jde o umění, musí jít etika stranou. Divadlo se odehraje na zámku Duchcov.
  • Vstupné 150 Kč

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

28. červen – Pyžamová párty pro děti - od 18:30 hodin

  • Plánujete si v pátek večer někam vyrazit, ale nechcete nechat své poklady samotné doma? Tak to máme skvělé řešení, Pyžamová párty v SIA centru. Ti garantují, že si děti večer užijí minimálně stejně jako Vy. Čekají je hry a soutěže, pyžamotéka, či pohádka. Program je určený pro děti od pěti let.
  • Vstupné 250 Kč

28. až 30 červen - Jedničkáři do zoo v Ústí nad Labem zdarma - Hurá prázdniny!

  • Děti s vyznamenáním budou mít o víkendu vstup do zoo zdarma, a to od pátku 28. června do neděle 30. června. Pro využití volného vstupu stačí ukázat vysvědčení. Nachystám je i kvíz o ceny. Tématem slosovatelného kvízu je cestování po světě napříč světadíly. Vylosovaní výherci obdrží odměnu.
  • Vstupné neuvedeno

2806tipy3

28. až 30. červen – Ohana horor cirkus – od 20 hodin

  • Cirkus, jaký byste nečekali. Pod šapitó neuvidíte žádnou drezuru zvířat, ani veselého klauna, ale zažijete tu pravou hororovou atmosféru - strach, napětí i nejistotu. Do Ústí nad Labem přijíždí hororový cirkus Ohana.Těšte se na strašidelnou oživlou panenku Anabelle, exorcistu, nebo na vystoupení mrtvé nevěsty. Dále vás čeká sebevražedný vzdušný výstup ve vzdušné síti, Harley Quinn na nebezpečné hrazdě smrti, šapitó plné jeptišek i hororových lékařů. Uvidíte rockové žongléry i velkou ohnivou show popálených zombie. Celá show je provázena hororovým klaunem Pennywise, který Vás opravdu nebude šetřit. Postará se nejen o strach, ale nabídne i svůj specifický humor. Hororová show Ohana Horor Cirkus je komplexním programem vhodným pro diváky od dvanácti let, opírajícím se o artistiku, napětí i humor. Jedná se o ryze artistickou show s divadelními prvky. Za jeho vznikem stojí tři mladí lidé, spolu s Matějem Břešťákem ještě Marcela Joová a Robert Mukenšnábel. Dali si za cíl přivést diváky zpět do cirkusu a vytvořili jeho zcela novou a netradiční koncepci. Cirkus bude rozložen U Penny Marketu v Ústí nad Labem v Krásném Březně ve dnech od 26. Června do 7. července kromě pondělí a úterý, vždy od 20 hodin. Poklad bude otevřena středa až neděle od 10 hodin. Předprodej a další informace na telefonním čísle 721 581 709.
  • Vstupné neuvedeno

LITOMĚŘICKO

Terezín

29. červen - Terezín - jak ho neznáte – od 9 do 17 hodin

  • Celodenní prohlídka celého Terezína zaměřeného na historii židovského ghetta. Procházka pevnostními valy, výstavou o pevnosti z 18. stol, prohlídka židovského ghetta s nálezy z této doby, komentovaná videoprojekce, dokumenty, vzkazy bývalých vězňů, atd.
  • Vstupné 500 Kč dospělí, 300 Kč děti

Libochovice

28. a 29. červen - Divadlo na zámku v Libochovicích – od 20.30 hodin do 23 hodin

  • Slavné Moliérovo dílo v podání divadelní společnosti Ty-já-tr. K.O, se odehraje v zámeckém parku na schodišti do Sala tereny.
  • Vstupné 220 Kč

29. a 30 červen – Výstava bonsají na zámku – od 9 do 17 hodin

  • Bonsaj klub Libochovice pořádá tradiční letní výstavu bonsají na nádvoří zámku. Na místě můžete získat cenné rady, zakoupit bonsaje či odbornou literaturu. Letos již 30. ročník. Výstava potrvá do 7. července.
  • Vstupné neuvedeno

Od 29. června - Dětské prohlídky s komtesou na zámku v Libochovicích – od 10 do 16 hodin

  • Od soboty až do konce letních školních prázdnin pořádá zámek Libochovice komentované prohlídky zámku, uzpůsobené dětskému návštěvníkovi. Dětem budou na prohlídku zapůjčeny korunky a klobouky, aby se cítily jako skuteční šlechtici. Cca 30 min
  • Vstupné Dospělí 120Kč, děti 80Kč, rodinné 310Kč

DĚČÍNSKO

Jílové

29. červen – ROCKfesťák – od 15 do 23 hodin

  • Město Jílové zve na další ročník ROCKfesťáku do areálu Jílovského zámku. Zahrají kapely Led Sezelim, Steelfuith, Gorily v mlze, DCRadio, A New Chapter, moderuje Radek Molínský.
  • Vstupné 70 Kč dospělý, 30 Kč dítě a 170 Kč rodina

Šluknov

28. a 29. červen - Zámecké slavnosti Šluknov 2019 – od 17 hodin

  • Město Šluknov ve Šluknovském zámku a v zámeckém parku pořádá v pořadí již 14. slavnosti. Zámecké slavnosti budou zahájeny starostkou města v pátek 28. června v 19 hodin. Zahrají kapely VOXEL a KABÁT REVIVAL. V sobotu se začíná v 10 hodin programem pro děti, následují historická a dělostřelecká vystoupení. Po celý den vás bude doprovázet dobová kapela – BARDI, koncert DAVIDA KOLLERA či KROKY MICHALA DAVIDA REVIVAL. Těšit s emůžete na vystoupení Řádu černých rytířů, drezuru koní a na cimbálovku v čele s JOŽKOU ČERNÝM. Zajištěn je i dětský program od 13 hodin.
  • Zámecké slavnosti budiu zakončeny dobovým ohňostrojem. Další program: dobový tábor, řemeslný trh, minifarma Žežulka, jízdy na koních, dětské dílničky, zajímavé výstavy ve Šluknovském zámku, toulavá krčma a spousta dalšího výborného občerstvení.
  • Vstupné v pátek 28.06. - 80 Kč, sobota 29.06. - 150 Kč, pro děti do 120 cm vstup zdarma

Benešov nad Ploučnicí

28 červen - Jedničkáři na státní zámek Benešov nad Ploučnicí – od 9 do 17 hodin

  • Akce pro žáky základních škol po předložení vysvědčení. Jedničkáři si mohou užít prohlídku zámku zcela zdarma. Určeno pro žáky základních škol po předložení vysvědčení. Vstupné zdarma platí pro dva rodinné příslušníky (rodiče či prarodiče) a samozřejmě jedničkáře. Pro všechny děti je poté připraveno od 15.00 hodin dětské divadlo na nádvoří zámku.
  • Vstupné v textu

Česká Kamenice

29. červen - Peklo severu – od 10 hodin

  • Peklo severu je seriál závodů horských kol s tradicí dlouhou 20 let. Po celou svou historii jsou součástí seriálu závody podporující mladé závodníky, hobby jezdce, a v bohaté historii můžeme najít i velká jména horské cyklistiky. V sobotu 29. června bude v deset hodin ráno odstartován již třetí závod letošního ročníku Pekla severu. Závod to bude výjimečný. Pořadatelé pro vás připravili úplnou novinku v podobě "dvojzávodu". Novinkami jsou disciplíny Eliminátor a Short track. Eliminátor bude probíhat na krátkém a rychlém okruhu bez technicky náročných sekcí o maximálním počtu čtyř jezdců v rozjížďce. Pořadatelé očekávají velké souboje a velká dramata. Druhý závod tedy Short track bude na prodlouženém okruhu. Trať bude připravena pro další velké souboje na širokém a opět na technicky nenáročném lesním okruhu. Nedílnou součástí dne jsou závody dětí, které celý závodní den odstartují. Dětské kategorie budou mít svůj vlastní okruh.
  • Vstupné neuvedeno

PRAHA

28. až 30. červen - Mystic Sk8 Cup 2019 – od 13 hodin

  • Pražský ostrov Štvanice se stane opět dějištěm jednoho z největších skateboardových závodů v Evropě. Ve dnech 28. až 30. června zde proběhne jubilejní 25. ročník legendárního Mystic Sk8 Cupu, kam zavítá více jak 150 předních skateboardistů a skateboardistek z celého světa. Mystic sk8 cup se stal za svých 25 let existence nejen historicky nejdéle fungujícím, ale i největším skateboardovým závodem v Evropě. Je tomu tak proto, že perfektní skatepark, atmosféra závodů, špičkový hudební program, výběrová kuchyně a magie města Prahy přitahují profesionální skateboardisty z celého světa. Mezinárodní skateboardový závod Mystic Sk8 Cup 2019 se uskuteční o prvním prázdninovém víkendu v Mystic skateparku na ostrově Štvanice. Vystoupí nejlepší světoví skateboardisti, kteří předvedou své schopnosti ve street skateparku a bowlu a rozdělí si prize money ve výši 800.000 Kč (35.000 USD). V přilehlé relax zóně budou koncerty domácích i zahraničních kapel, vychlazené pivo, výstavy, doprovodný program, mezinárodní kuchyně a samozřejmě večerní party.
  • Vstupné: pátek od 18 hodin Ugly Kid Joe 350 Kč, sobota od 18 hodin Lords Of the Underground 350 Kč, třídenní vstupenka 1.100 Kč

KARLOVY VARY

28. červen až 6. červenec – 54. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

  • V pátek 28. června odstartuje 54. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Těšit se můžete na promítání dvou stovek filmů z celého světa, od celovečerních kusů až po krátké několikaminutové filmy, exkluzivní hosty, hollywoodské hvězdy, filmové tvůrce a spoustu dalších zážitků. V letošním roce karlovarské lázně navštíví herečka Julianne Moore a scenárista a režisér Bart Freundlich, kteří uvedou svůj nejnovější snímek Po svatbě (2019), který měl premiéru na festivalu Sundance. Filmem bude v pátek 28. Června festival zahájen. Držitelka Oscara Julianne Mooreová převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Festivalové snímky se budou promítat v celkem 13 sálech, šest z nich je přímo v Hotelu Thermal. Poslední festivalový den se budou udílet ceny - ¬ Křišťálový glóbus, v několika kategoriích. Soutěžit v nich mohou filmy, jenž byly vyrobeny po 1. lednu 2018. O cenu se utká celkem 12 snímků, Česká republika zabojuje se snímkem režiséra Marko Škopa Budiž světlo, vytvořeného v koprodukci se Slovenskou republikou. Česko bude na festivalu zastoupeno čtyřmi desítkami českých (a československých) filmů, včetně už kultovního Kouře, nebo Pějme píseň dohola.
  • Premiéru bude mít digitálně restaurovaná verze Spalovače mrtvol. Promítat se budou také filmy z Alžírska, Uruguaye nebo Japonska. Celkem se na festivalu představí tvorba z 60 zemí. Festival bude zakončen 6. července filmem Late Night s Emmou Thompsonovou. Česká televize bude ze závěrečného vyhlášení již radičně vysílat přímý přenos. Vstupenky na festivalové filmy můžete pořídit předem, ale i přímo na místě. Pořídit si můžete festival Passy, v jejichž ceně jsou až tři vstupenky denně na tři různá festivalová představení, či si zakoupit vstupenky jednotlivě. Držitelé passů se mohou účastnit i tiskových konferencí v Hotelu Thermal a KVIFF Talks.
  • Vstupné - Festival Pass stojí na jeden den 250 korun (pro studenty, důchodce a ZTP 200 korun), na tři dny 600 korun (450 korun), na pět dní 850 korun (600 korun) a na celý festival 1 200 korun (900 korun). Vstupenka na jeden film stojí 80 korun (60 korun). Je ovšem možné kupovat vstupenky vždy jen na promítání v ten den, nebo na den následující. Například 30. června si můžete koupit vstupenku na film, který se promítá 30. června a 1. července.

NĚMECKO

mezi obcemi Loschwitz a Pillnitz

28. až 30 červen - FESTIVAL ELBHANGFEST: Slavnosti labských svahů

  • O posledním červnovém víkendu 28. – 30. 6. 2019 se krajina mezi obcemi Loschwitz a Pillnitz promění v jeden rozsáhlý slavnostní areál. 29. ročník slavností Elbhangfest se bude konat na několika místech podél labských strání. Areál v délce přibližně 7 km se rozprostírá po labských březích i přilehlých svazích, zahrnuje i návsi, parky a vily a poskytne zázemí dvěma stovkám akcí. Slavnostní míle se táhne od mostu Blaues Wunder až po zámecký park v Pillnitz. Slavnostní míle je místo určené pro umění i zábavu, hostit bude řadu koncertů od flétnových po rockové, divadelní i taneční představení, veřejné předčítání, programy pro děti atd. Na všech lokalitách je možno navštívit jarmarky s výrobky místních řemeslníků nebo ochutnat zdejší speciality. Vedle nabídky tradičního charakteru zde mají prostor i mladí moderní umělci reprezentující současné trendy. Slavnosti Elbhangfest vycházejí z benefičních představení Georga Bähra, které byly v letech 1990/91 pořádány na podporu kostelů v Pillnitz a Loschwitz.
  • VSTUPNÉ prodej přímo na místě | náramek na všechny tři dny 14 € | na sobotu 12 € | na neděli 9 € | do 13 let volný vstup (jen v doprovodu platících rodičů) | rodiče obdrží při koupi vstupenky bezplatnou dětskou vstupenku, která současně slouží i jako jízdenka na festivalovou dopravu.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru